AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, orman yangınlarına ilişkin bir değerlendirme yaparak üzüntülerini dile getirdiler.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada: "Ülkemizde meydana gelen orman yangınları yüreğimizi, ciğerlerimizi yaktı. Erzincan İliç, Refahiye ve Merkez Belediyemizden Manavgat'a araç ve personel desteği sağlandı. Refahiye Belediye Başkanımız Çakmak Paçacı bizzat yangın bölgesine giderek personeliyle araç yardımı yanı sıra bölge halkına içme suyu yardımında bulundu.

Ülkemiz tüm gücüyle, ki bu güç söylenilen yalanların aksine bölgenin en büyük gücüdür. Havadan ve karadan yangınla mücadele etmeye devam ediyor. Bu yangınların müsebbibi olanlar hesabını verecekler! Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi :

”Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur. Allah’ın izniyle Türkiye, bu yangınların izlerini kısa sürede silecektir.”

Milletimiz yapılanları görüyor. Ciğerlerimizi ateşe verenler emellerine ulaşamayacaklar. Devletimiz her zaman olduğu gibi yine milletinin yanındadır. Bu yangınların biran önce sonra ermesini temenni ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yangın personellerimize kolaylıklar diliyoruz. 

Ülkemizin farklı noktalarında nefes almadan, günlerdir canla başka ve fedakarca çalışan Ormanın Kahramanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.

Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, İnşallah bu zorlu süreci atlatacağız

Devletimiz bu yaraları en kısa zamanda saracaktır. Türkiye’nin orman varlığını artırmış bir yönetim olarak elbette yanan her yeri daha fazlasıyla tekrar ağaçlandırmak en başta gelen görevimizdir." ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi