Bu kapsamda, ASDEP alan taramasının başladığı tarihten bu güne Erzincan’da; 7 Bin 487 hane ziyareti yapılarak 24 Bin 746 kişiye ulaşıldı. 444 talepten bilgilendirme ile çözülebilecek olanlarla ilgili anında destek sağlanarak, 212 taleple ilgili de müdürlük bünyesinde verilen hizmetler başta olmak üzere, ihtiyaç dahilinde Erzincan’da bulunan paydaş kurumlara da yönlendirmeler yapıldı.

2018 yılı içerisinde ise 5933 hane ziyareti yapıldı. Yapılan planlamalar doğrultusunda gerçekleştirilen ziyaretlerde ,devletin vatandaşlara sunduğu bütün hizmetler her vatandaşa tek tek anlatılması tüm vatandaşların hizmetlere etkin ulaşımının sağlanması temel hedef alınarak çalışmalara devam ediliyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP), Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, İhtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması, sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması, vakaların takibi ve bu suretle yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlayan bir programdır.

Süreç talep odaklı hizmet sunumunun yanı sıra, arz odaklı hizmet sunumunu da içermektedir” denildi.
 

Editör: Doğu Gazetesi