Bu kapsamda Erzincan İl Müftülüğü personeline yönelik Erzincan Müftülüğü konferans salonunda Rehber öğretmenler nezdinde iki gün süreyle seminerler düzenlenmiş ve gereken bilgilendirme konularının sunumu gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’in açılış konuşmasıyla başlayan programda, “Kur’an ve sünnet perspektifinde aile olmak ve aile kalmak, çocukluk dönemi din ve değerler eğitimi, ailede fıkhî meseleler ve ailede mahremiyet bilinci” gibi konu başlıklarında alanında uzman eğitimciler,vaizler, öğreticiler tarafından seminerler verildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Aile ve Dini Rehberlik Büromuz tarafından planlanan, iki gün boyunca devam eden ve katılımcıların ilgiyle takip ettiği seminerlerin sonunda, din görevlileri ve eşlerine katılım belgesi takdim edildi.

Bu bağlamda; münevver, müreffeh ve sağlam aile yapısını korumak amacıyla üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirme gayreti içerisinde olmaktadır.

Toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme ve verdiği mesajların etkilerini gözlemleyebilme ayrıcalığına ve imkânına sahip olan din görevlilerimizin, kendilerinden ve ailelerinden başlayarak “model olma” sorumluluğu bulunmaktadır. Bu sorumluluğun gereği olarak sahip olduğumuz değerlerin ve özellikle ailenin önemi hususunda farkındalık oluşturmak için Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 2012 yılından itibaren yürütülen “Sağlıklı Fertler, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında din görevlilerimize ve eşlerine yönelik Aile Okulu Seminerleri Gerçekleştirmektedir.

Editör: Doğu Gazetesi