Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan bir protokol ile “Çevreme Duyarlıyım Değerlerimi Seviyorum” temasıyla süreli bir etkinlik düzenlendi.

Erzincan merkezinde yerel imkânlarla ortaöğretim ve lise ölçeğinde devam eden ve faydalı neticeler veren benzer bir programın, sosyal ve kültürel anlamda ve başka unsurlar ile takviye edilmiş bir örneği olan Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın özenle hazırladığı bu protokol, Erzincan'ın da içerisinde olduğu bazı pilot illerde uygulamaya konuldu.

Erzincan bünyesinde uygulamaya geçirilen hizmet ve etkinlik faaliyetinin ilk dersine katılımcı olarak Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fikret Ayaz, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ertuğrul Köroğlu, Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, İl Müftü Yardımcıları İsmail Yılmaz ve Kâzım Ural, eşleştirme yapılan Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Ortaokulu, şehit Ahmet Aytekin okulları müdür ve öğretmenleri, müftülük gençlik hizmetleri koordinatörlüğü çalışanları, faaliyete gönüllü olarak destek veren üniversite öğrencileri ve bu çalışmanın odağı olan ortaöğretim öğrencilerinden oluşan 24 kişilik bir öğrenci kulübü katıldılar.

Öğrencilerin ruh ve gönül dünyalarına yeni ufuklar açarak, milli manevi değerlere hürmetkâr ve sahiplenici bir şuurla hayata hazırlanmaları maksadı ile yürütülen faaliyet, tüm yıl boyunca ve sürekli bir heyecanla devam edecek.

Programın ilk uygulamasında İl Müftüsü Burhan Çakır ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz birer konuşma yaparak öğrencilerin motivasyon ve üniversite öğrencileriyle kaynaşmalarına destek verdiler.

Program, Erzincan'lı hayırseverlerin iştiraki ile hazırlanan çeşitli ikramlar ve öğrencilere hediyelerin takdimi ile sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi