Kaza geçtiğimiz hafta sonu 13 Şubat Caddesi üzerinde meydana geldi. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz, arkadaşları ile birlikte Fenerbahçe- Beşiktaş maçını seyretti. Maçın ardından aynı cadde üzerindeki markete gitmek için yoldan karşıya geçmek isteyen Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz, 35 yaşındaki L.K. yönetimindeki 24 EH 463 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Yrd. Doç. Dr. Kılavuz'un otomobilin çarpması sonucu havada taklalar atarak yere düşme görüntüleri ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Kaza sonrası ambulans ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yapılan kontrolde 3.88 promil alkollü olduğu saptanan sürücü L.K. ise gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.
CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ
Alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz kendisi gibi öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Nuran Kılavuz ile evliydi. İki kız babası olan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz için, bugün Terzibaba Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz, cenazesi 23 yıl görev yaptığı Meslek Yüksekokulu önüne getirildi. Buradaki törene Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, eşi Yrd. Doç. Dr. Nuran Kılavuz, kızları Zeynep ve Gülşah, yakınları üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Burada düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, aile ferdinden birini uğurlamanın hüznünü yaşadığını belirterek, "Yavuz hocamız yaklaşık çeyrek asır bir süre Erzincan Üniversitesi ailesi içerisinde hem akademik, hem de idari mekanizmanın içerisinde çok kıymetli hizmetlere, görevlere talip olmuş ve yerine getirmiştir. Daha dün bu vakit kim bilir ne kadar büyük hayalleri vardı. Aramızdaydı yaşıyordu. Bugün Allah'ın takdiri ilahisi onu aramızdan aldı" dedi.
"SON NEFESİNDE ELİNİ TUTMAK İSTERDİM"
Eşini kaybetmenin acısını yaşayan ve yakalandığı kanser hastalığı ile mücadele eden Yrd. Doç. Dr. Nuran Kılavuz da konuşmasında, 20 yıllık evli olduklarını söyledi. Gözyaşı döken Yrd. Doç. Dr. Nuran Kılavuz, şunları söyledi: "Hiç beni üzmedi biliyor musunuz? Hiç yüksek sesle bağırmadı bana. Tek isteği vardı benden, başını öne eğme diyordu. İnşallah eğmeyeceğiz. Çocuklarını çok sevdi, işini çok sevdi. Ben ondan çok memnunum, çok memnundum. Tabi son nefesinde elini tutmak isterdim çünkü bana söz vermişti. Biz birlikte yaşlanacağız demişti. Tabiri caizse yine bana kayış attı, sorumluluk yine bana düştü. Ama olsun, rabbim onu seviyormuş. Biz oğlumuzu da birlikte kaybetmiştik, biz onunla birlikte askere gittik. Hep birlikteydik. O içine kapanık ben dışa dönüktüm. Birbirimizi tamamlıyorduk. Bana hep 'ömrümden al senin olsun' diyordu. Ben hep kızıyordum. Olmaz biz birlikte yaşlanalım istiyordum. Takdiri ilahiymiş. Emanet sahibini buldu. Üzülmüyorum aslında, acı çektiği için üzülecektim. Baktım ki yüzünde gülümseme var, o yüzden hiç üzülmeyeceğim." Törenin ardından Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz, cenazesi toprağa verilmek üzere karayolu ile Ankara'ya gönderildi. 
Editör: Doğu Gazetesi