Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, özel olarak yaptırdıkları seyyar araç ile köy köy gezerek büyükbaş hayvanların ayak tırnaklarının kesimlerini yapıyor.

Demirden kafes şeklindeki araca sokulan hayvanların ayakları, halatlar yardımıyla sabit hale getirildikten sonra DSYB tarafından tırnak kesimi, tedavisi ve bakımları yapılıyor. "Seyyar manikür pedikür aracı" ile hizmet veren ve özellikle baharın gelmesiyle birlikte hayvanların ahırdan çıkarıldığını belirten Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, büyükbaş hayvanların ayaklarındaki hastalıklarının giderilmesi, süt ve döl verimi için tırnak kesiminin önemine dikkat çekti.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Tırnak bakımı hayvanlarda özellikle büyükbaşlarda biraz sıkıntı oluşturabiliyor. Hayvanda tırnak sıkıntısı olduğunda kesime kadar gidebiliyor. Çünkü hayvan artık yürüyemiyor, süt ve döl verimi veremiyor. Bunların hepsi tırnağa bağlı. Durum böyle olunca hayvan sahibi götürüp kesiyor. Tercan'ın Kemerçam Köyü’nden Ali Şat adlı yetiştiricimizin ineğinin tırnak bakımını yaptık. Tırnak bakımı için merkez veya bulunduğunuz yerdeki şubelerimize lütfen ihbar bırakın” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi