Ordu Caddesi’nde Askerlik Şubesi ve etrafındaki lojmanların satışı düello gibi geçti. Muammen bedeli 41 milyon tl olan arsalar 122 milyon tl’ye gerçekleşti. Ankara ve İstanbul ile İnternet üzerinden katılımın sağlandığı satışlardan önce Atatürk Mahallesi ve Yeni Mahalle üzerinde yapılan arsa satışlarıyla ilgili olarak Bölge İdare mahkemesine dava açıldığı da anons edildi.

                Ülke genelinde 307 arsanın satışının yapıldığı müzayede sabah saat 10.00 gibi başladı. Erzincan’da ki satışlar ise saat 17 ye kadar sarktı. Saat 17’de ilk satış 3714 metrekarelik arsa ile başladı. Muammen Bedeli 11 milyon 806 bin TL olarak belirlenen arsa için internet üzerinden, Ankara ve İstanbul illerinden katılanlar oldu. Erzincanlı müteahhit ve iş adamlarının da katıldığı 11 milyon TL’lik muammen bedele sahip bu arsa üzerindekilerle birlikte 20 milyon 600 bin tl’ye Erzincan belediyesi tarafından satın alındı.

                İkinci sırada Atatürk Mahallesindeki 4599 metrekarelik alanı bulunan arsanın satışı gerçekleştirildi. 13 milyon 615 bin tl muammen bedelle satışa çıkan bu arsa(askerlik şubesinin çapraz karşısı) açık artırmada 40 milyon 500 bin tl’ye kadar arttırıldı. Son artırmayı yapan Erzincan Belediyesi oldu.

                Askerlik Şubesinin kuzeyinde bulunan ve 4 bin 904 metrekare olan ve muammen bedeli 16 milyon 638 bin tl olan arsanın satışı ise 43 milyon 500 bin tl’ye kadar arttırıldı. Son artırmayı gene Erzincan Belediyesi yapınca bu arsanın yeni sahibi de Erzincan Belediyesi oldu.

                Askerlik şubesinin yeri de 23.12.2021 tarihinde yapılan ihalede satışa sunuldu. Bin 618 metrekarelik alanın belirlenen muhammen bedeli 5 milyon 955 bin TL olurken açık arttırma ile fiyat 17 milyon 600 bin TL’ye çıkmış oldu. Çetin arttırma savaşlarının yaşandığı bu alanı da Erzincan belediyesi satın almış oldu.

                Toplamda 14 bin 638 metrekarelik alanın satışının yapıldığı dünkü ihalede belirlenen muhammen bedel 50 milyon TL iken Erzincan belediyesi tarafından ihalede teklif edilen tutar 122 milyon TL olarak gerçekleşti.

                Bölge idare mahkemesinin alacağı karar esas olmak üzere itirazların reddedilmesi durumunda Erzincan Belediyesi bu bölgelerin de sahibi olmuş olacak.

                Erzincan Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkanı ile Erzincan Belediyesi Muhasebe Müdürü’nün Ankara’dan gerçekleştirilen satışları bizzat izlediği gözlemlenirken Erzincanlı bir müteahhitin İstanbul’dan 2 tüccarın da internet üzerinden satışlara teklif verdiği öğrenildi.  

Editör: Doğu Gazetesi