Dünyanın en iyi serbest atlayışçılarından Red Bull sporcusu Miles Daisher (USA, 45) ve bu sporda Türkiye'nin önemli isimlerinden Jak Kamhi (TUR, 35) Kemaliye'de yaklaşık 1.500 metre yükseklikteki helikopterden gerçekleştirdikleri atlayışla ülkemizin ilk ikili wingsuit projesine imza attılar.
Saatte 200 km'den fazla hıza ulaşan ve yaklaşık 30 saniye uçan sporcular, değişken rüzgar şartlarıyla mücadele ederek yere 130 metre kala paraşütlerini açarak atlayışlarını başarıyla tamamladılar. Hazırlıkları 8 ay süren proje, kalabalık bir prodüksiyon ekibinin 3 gün süren çalışmalarıyla kayıt altına alındı.
Wingsuit sporunda dünyanın en iyilerinden olan Miles Daisher, 3 binin üzerinde base jump atlayışıyla dünya rekorunu elinde bulunduruyor. Ayrıca bir günde 57 base jump atlayışı yaparak bu alanda da rekoru 2005'te eline geçirmiş durumda.
Karanlık Kanyon’da gerçekleştirilen wingsuit projesi ile ilgili bir açıklama yapan Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir; Erzincan’ın doğa ve ekstrem sporlarında sadece bölge de değil ülkemiz ve dünya genelinde bir cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.
Açıklamasında Kemaliye ilçesinde gerçekleştirilen wingsuit sporuna ait videoların internet aracılığıyla dünya genelinde bütün sporseverlerin izlediğini belirten Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir; “Erzincan’ın yamaç paraşütü, rafting, kayak gibi doğa ve ekstrem sporları alanında kendisini ispatlamıştır. Yayınlanan bu tür spor projelerine ait videolarla dünya genelindeki ekstrem sporcularının dikkati Erzincan’a çekilmiştir. Erzincan’ın yakın zaman içerisinde bu spor alanlarında dünyada genelinde spor tutkunlarının başlıca adresi olacağına inanıyorum.” Şeklinde konuştu. 

Editör: Doğu Gazetesi