T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin öncülüğü ile Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı” düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin (CBİKO) “Yetenek Her Yerde” sloganıyla başlatmış olduğu Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF 2022), bu yıl Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde, 9 üniversitenin paydaşlığında gerçekleştirildi.

Erzurum’da TÜYAP Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı’na kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve birçok öğrenci katıldı.

Birçok firmanın sponsorluğunda yapılan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı”na üniversitemizin yanı sıra Mutlusan, Aksu Çarşı, İTÜ Eta Vakfı Doğa Koleji, Erzincan Sanat Reklam, Erzincan Merkez Tel, İnci Viyol Sanayi Ve Ticaret A.Ş. , Ercontec Kablo Teknolojileri, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı, Labirengüvenlik, Erzincan Ticaret Ve Sanayi Odası, ATT Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.Ş.,Tunay Gıda gibi Erzincan’ın sektörlerinin önde gelen firmaları da yer aldı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin ilginin büyük odluğu fuarda öğrencilerimiz, bölgenin üretim ve istihdamında önemli potansiyele sahip olan firmalar ile buluşma fırsatı yakaladı.

Tüm üniversiteleri bölgesel olarak buluşturarak gençlerin istihdamı ve kariyer yönelimine katkı sağlamayı hedefleyen DAKAF’22’de çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleri, paneller, atölye çalışmaları, eğitimler, simülasyon programları ve firmaların insan kaynakları yöneticileri ile söyleşilerine yer verildi.

Editör: Doğu Gazetesi