Yıl süresince ana tasarım projelerini sergileyen öğrenciler çalışmalarını biraz daha iyileştirerek ileriye dönük olarak geliştireceklerini dile getirdiler.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Makine mühendisliği son sınıf öğrencileri, Projeler hakkında açıklama yapan öğrenciler şunları kaydetti ; “ makina ana tasanım derslerinde farklı projeler sunduk. Bu projelerde ilk dönemde  sıkma Profilimiz var. Bu sıkma Profili ile yaptığımız yazıcıda 3d yazıcı ile bize sınırsız bir üretim sağlıyor. Okul bittikten sonra da ilerde geliştirebileceğimiz ilkokul, lise ve meslek yüksekokullarında yapabileceğimiz deney seti tasarladık. Tasarladığımız bu projelerle de ileriye dönük iyi çalışmalar olacağını görüyoruz.

Meslek Yüksek Okullarında ki öğrencilerin yenilenebilir enerji kaynaklara ilgisini çekmek için Erzincan’ımızda bu alanda ilginin artması  içinde böyle bir proje yaptık. Proje de  bize destek olan hocalarımıza da teşekkür ederiz” dediler.

Başka bir proje üzerine konuşma son sınıf öğrencisi ise, taş toplama projesinin farklı boyutlarını yaparak gözler önüne seriyor. Sistemin çalışma faaliyetleri hakkında bilgi vererek, çapa makinası arkasında ki çalışarak güç alıyor. Çapalama yapıldıktan sonda taşları toplayarak çiftçilere kolaylık sağladığını belirttiler.

Editör: Doğu Gazetesi