Erzincan Öğretmen evinde düzenlenen toplantıya Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün okul ve kurum müdürleri katıldı.
Düzenlenen toplantının amacı hakkında bir konuşma yapan, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün : “ Her sene başında yapmış olduğumuz bu toplantılarda ki amacımız döneminin değerlendirilmesi ve 2.dönemin iş ve işlemlerinin planlanması daha önce ki yıllarda da yapmış olduğumuz bu toplantılar genelde eğitim, öğretim yılının ilk haftasında yapılırdı. Ancak bu yıl dedik ki eğitim, öğretim yılı başlamadan önce arkadaşlarımız ile bir araya gelelim onlarla istişaremizi yapalım, yolumuzu çizelim ve belirleyelim eksiklerimiz varsa eksiklerimizi giderelim. Bizler eğitimin, okullarımızın lokomotifleriyiz. Bunun için okulumuz, kurumumuz, mahallemiz, bölgemiz bize göre şekil alması lazım. Biz şekil veren insanlarız. Bir plan dahilinde. Bu lokomotif ne kadar güçlü olur, ne kadar donanımlı olur, ne kadar güçlü olur ise tabiî ki işlevi de o kadar güzel olur. Maksat ne ise maksada ulaşmak o kadar daha kolay olur. Onun için bizim çok sıradan bir görevimiz yok bundan dolayı da yapmamız gereken çok şey var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından okulların başarı durumları, sosyal ve kültürel aktiviteleri, okulun misyon ve vizyonları, geçen yılın OGS başarı durumları, yeni eğitim öğretim yılındaki TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi), okulun personel, donatım ve diğer ihtiyaçları masaya yatırıldı. Gün ayrıca, Pazartesi günü başlayacak olan 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının şimdiden Erzincan’a eğitimcilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi