Çalıştay Açılış Programı önceki gün Müftülük Konferans Salonunda, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkan Vekili Halit Mutlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Önemli karaların alınması ve 5 yıllık eğitim planlamasının yapılacağı ve iki gün sürecek olan çalıştayda on bir ayrı başlıkta oluşturulacak olan komisyonlar belirlendi.

Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşını okunması sonrası Eğitimde nitelik çalıştayı tanıtım filmi gösterildi.
Eğitim Nitelik Çalıştayın da Açılış konuşmalarını yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz GÜN;”Eğitimin Odak noktası Erzincan dedik. Odak 24 dedik, Odak 21’inci yüzyıl dedik ve eğitimde nitelik çalıştayı dedik. Niçin nitelik dedik. Çünkü nitelik bir şeyi başkasından ayırt eden özelliktir. Nitelik kalitedir, onun için eğitimde nitelik dedik. Niteliğin olabilmesi için özneye insanı almak lazım. Özellikle öznede niteliği yakalayabilmek için olmazsa olmaz eğitimdir. Eğitimin bir çok tanımı olmakla birlikte, özellikle eğitimle ilgili Gazali, çocuğun içindeki saf cevheri korumaktır. O halde bir cevher varsa o cevhere sahip olmaktır. İmam-ı Azam ise insanın şahsiyetini yapan ve yıkan şeylerin bilinmesidir. O halde şahsiyetli insanlar yetiştirmek için nitelik aramak için şahsiyetli insanlar yetiştirmek lazım.
Son noktayı herhalde Mevlana söylüyor; “insanda ki bütün eksikliklerin tamamlanmasıdır.” İşte bunların hepsi ben inanıyorum ki özellikle insanın eli olacağından dolayı ve eğitimle olacağından dolayı, eğitimin olmazsa olamazı, öznesi öğretmen olduğundan dolayı bunların hepsi bizim elimizle olacaktır. Milli Eğitim bakanımızın 2018-2019 eğitim öğretim seminer açılış konuşmasında söylemiş olduğu bir hususu söylemek istiyorum. Mevlana sema yapıp dönerken ben döneyim de akşam olsun gidip yatayım diye dönmedi, bir hedef, bir gaye, bir amaç, bir tek, bir doğru için döndü ve onun o öğretisi hayla dönmeye devam ediyor. İşte bunların hepsi eğitimle oluyor. Ağaçları dikmeden meyveleri toplamaktan zevk alır bir duruma geldik. Bunu da terk etmek durumundayız.” Dedi.


Program, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sever tarafından ‘eğitimde Nitelik’ konulu konferansı vermesi ile devam etti.
13-14 Eylül tarihlerinde arasında düzenlenen çalıştayda, dil eğitimi, STEM, kodlama/robotik, değer, öğretmen gelişim atölyeleri, eğitimde aile, okumaya değer, özele özel eğitim, geleceğe destek, sosyal etkinlik ve projeler alanında komisyonlar oluşturuldu

Programın kapanış programı ise dün Erzincan Sosyal Bilimler Lisesinde raporların sunulması ve sonuç bildirgesinin okunması ile sona erdi.  

Editör: Doğu Gazetesi