Müzik dinletisiyle başlayan töreninin açılış konuşmasını yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca; “Akademik Bilim ve Sanat Ödülleri Törenini geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, EKEV’in eğitime katkı amaçlı bir vakıf temelleri üzerine kurulduğunu kaydetti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ;" EKEV, yaptığımız tüm faaliyetlere destek vermiştir. Öğrencilerimizle başlayan ve daha sonra akademik faaliyetlerimize destek veren EKEV’in akademik başarılarda ve üniversitemizin dünya sıralamasında önemli bir yere oturmasında hiç şüphesiz ki katkısı büyük olmuştur.

Bu katkıların biri de Bugün burada başarılı bilim adamlarını teşvik etmek ve genç bilim adamları ve sanatçılar yetiştirmek için düzenlenen Akademi Bilim ve Sanat ödül törenidir. Bu ödüllerin bilim insanlarımızın çalışma azmini ve şevkini daha da artıracak ve daha güzel çalışmaların yapılmasına vesile olacaktır”dedi.

Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman ise konuşmasında, EKEV in önemine değinerek öğrenciler için çalışmaların aynı hızla devam edeceğini dile getirdi.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “ eğitim kapsamlı sürekli ve çok boyutlu. Eğitimin sürekliliğini sağlayan toplumun dinamizmi bilim ve teknolojik gelişmelerdir. Bilim ve teknolojide meydana gelen gelişmeler sürekli bir öğrenmeyi gerekli kılmaktadır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sosyal bilimler, temel bilimler, eğitim bilimleri, sağlık bilimleri, güzel sanatlar, mühendislik – mimarlık ve spor alanlarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Mavi Salonda düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Jandarma İl Komutanı Albay Hasan Aksoylu, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, EKEV Başkanı Sadık Ağca, Erzincanlı Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı (ERSİAD) Gülbeyi Sezgin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, EKEV Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi