Erzincan’da TEDAŞ’ın özelleştirme sürecinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle vatandaş’a 5 aylık bir fatura kesilince veznelerde yoğunluk yaşanırken bu duruma tepki büyük oldu. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş Erzincan İl Koordinatörlüğü veznelerinde vatandaşın tepkisi üzerine gazetemiz olarak bir araştırma yaptık. Veznelerde yaşanan sıkıntıların ve mağduriyetin sebebini Aras Elektrik Dağıtım A.Ş İl Koordinatörü Alaattin Ateşal’a sorduk.
Aras Elektrik Dağıtım A.Ş İl Koordinatörü Alaattin Ateşal sorularımıza karşın yaptığı açıklamasında şirketin özelleştirme süreci dolayısıyla bir takım sıkıntılar yaşadığını belirtti. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş İl Koordinatörü Ateşal yaptığı açıklamasında ; “TEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş 2013 yılı Nisan ayı itibariyle alınan karar gereği özelleştirildi. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş olarak 7 ilde 2013 yılı Haziran ayında göreve başladık. Taşeron firma ile çalışınca bir boşluk yaşadık. 28 Haziran’da 287 olan çalışan sayısı 90 kişiye düştü. Ekim başından itibaren taşeron firma çalışanları ile çalışmaya başladık. Bu süreçte personel alımları yapıldı. Ancak hiçbir personel tecrübeli olmadığından eğitim verdik.
Özelleştirme ile Sayaç Okuma’da Sıkıntı Yaşandı
Bu süreçte sayaç okuma aksadı. Okuma şuana kadar %70’e kadar yapıldı. Bu 5 aylık sürede bir fatura kesilince vatandaşlarda normal olarak bu yüksek fatura ile mağdur oldular. Ama firmamız buna karşın ödemelere kredi kartı ile 24 aya kadar taksit imkânı sağlandı.
Elektrik Faturası Her Ay Kesilecek
Bu süreçten sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EDPK) tarafından alınan karar ile artık sayaçlara ayda bir bakım yapılacak. Okumanın ardından kullanıcılarımız için 10 gün ödeme süresi 5 günde iktar süresi 15 gün içinde ödeme yapmayanların elektrikleri kesintiye uğruyor. 2 ödenmemiş faturası olup ödemeyenlere ise direk ihtar vererek peşine ödenmezse kesinti yapıyoruz. Bu karışıklık Kasım ayı sonrasında bitecek.
Bankalara ödemenizde komisyon ücreti yok
Fatura ödemeleri için abonelerimizin veznelerimizde kuyruk oluşturmasına gerek yoktur. Şirketin anlaşması olan PTT şubelerine ve tüm bankalara ödeme yapabilirler. Bu ödemeler için komisyon alınmayacaktır. Çünkü komisyonları şirketimiz karşılamaktadır. Bu sıkıntıların ve yoğunluğun yaşandığı süreç bir iki ay içerisinde düzelecek. Bu sıkıntılar yaşanmayacak. Vatandaşlarımız 186 ihbar hattı ve 226 02 20 numaralı telefondan bizlere sıkıntılarını iletebilirler” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi