İçişleri Bakanlığı trafik birimlerinde görev yapan personelin bilgi ve becerilerinin artırılması için Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığınca belirlenen iller arasında yer alan Erzincan’da Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görev yapan 15 trafik branşlı polis memuruna "Radar Kullanıcı Eğitimi" verildi.
 
               Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Komiser Yardımcısı Fatih Yaşar’ın düzenlediği eğitimler Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlendi. Düzenlenen eğitimlerde Komiser Yardımcısı Fatih Yaşar; “Ülkemizde yaşanan trafik kazalarının yaklaşık üçte birinin "Hız" kurallarına uymamaktan meydana geldiğini belirterek, bu nedenle "Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ve Stratejisi" çerçevesinde radar uygulamaları sıklaştırılmıştır bu eğitimler çerçevesinde personelimize Radar Kullanıcı Eğitiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verildi. 2013-2014 yılları "Emniyet Kemeri ve Hız Kontrol Yılı" olarak ilan edilmiş olup bu kapsamda trafik birimlerinin yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak amacıyla Erzincan’da yapılan eğitimlerden biri olan "Radar Kullanıcı Eğitimi" başarı ile tamamlanmıştır” dedi.
 
               Eğitimler sonrasında Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı 2.Sınıf Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş'ın da katılımıyla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde yapılan törende eğitimlere katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.  
Editör: Doğu Gazetesi