Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenene programa çok sayıda Emniyet personeli katıldı. Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite İl Koordinatörü Nilgün Say Hirik ve Tülay Su tarafından yapılan "Sağlıklı Yaşam ve Obezite" anlatıldı.
Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite İl Koordinatörü Nilgün Say Hirik, " Obezite mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur. Obezite estetik boyut olarak algılandığı için sağlık ekibin dışındaki faktörlerle çözülmeye çalışıldığında çözülememektedir.
Bilgisayarınız bozulduğunda iyi bir usta iyi bir servis arıyorsanız, bu hassasiyeti kilolarınıza da gösterilmeniz gerekmektedir. Obezitenin tedavi adresleri Endokrinoloji ve Diyet Uzmanıdır. Obezitenin temelinde; %60 hareket kısıtlığı, %30 beslenme bozukluğu, %10 diğer sağlık sorunları vardır. Obezitenin tedavisinde 3 aşama vardır. Bunlar önce hareket et, sonra beslenmene dikkat et, son olarak ise uzmanına gitmektir. 
Eğer yediğimiz gıdalar harcadığımızdan fazla ise vücudumuzda birikir. Yani artan birikir felsefesi. Nasıl ki ay sonunda paranız artarsa, euro, dolar, bankada, altın şeklinde birikirse buna yatırım diyoruz. Gün sonunda artan fazla gıdalar yağa çevrilerek birikir. Buna da obezite diyoruz. Ne kadar yediğimizi değil ne kadar hareket ettiğimizin hesabı yapılması obezite de daha kolay çözüm oluşturmaktadır.
KADINLAR OBEZİTEYE NEDEN DAHA YATKINDIR
Biyolojik yapı olarak kadın ve erkek farklıdır. Erkeklerde kas yapısının fazla olması kadında da belli oranda yağ dokusunun bulunması gerekmektedir. Bu durum metebolizma, sinir sistemi, hormonal denge , enzimatik, faktörler,kadınlık ve erkeklik dürtüler gibi biyolojik dengenin korunması için gereklidir. Kadınların erkeklere göre daha kilolu olmasının nedenin menstruasyon, ergenlik, hamilelik, emzirme, menopoz gibi hormonal ve metabolik değişikliklere uğramasından kaynaklanmaktadır” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi