İl Müftülük konferans salonunda düzenlenen programa Erzincan Vali Vekili Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaban, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat, Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Dr. Ferit Bayata, Türk Kızılayı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Abdullah Çelikkol katıldı.
Etkilikte açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Abdullah Çelikkol açıklamasında;” 1992 yılında Birleşmiş Milletler aldığı kararla 3 Aralık gününün engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tanınmasını istedi. O günden beri 3 Aralık engelliler günü olarak bilinmektedir. Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29’u yani 8,5 Milyon kişi engellidir. Engelli ve engellerle ilgili çeşitli sorunlar var. Bize göre en önemli nedenlerinden biri zamanında başlanılmayan eğitim ve ihmal edilen tedavilerdir. “Engelli olmak hayatta bir kusur değildir” felsefesinden yola çıkarak engelli çocuklarımıza fırsat verildiğinde neler yapabileceklerinin gururu ve sevincini çocuklarımızın coşkusuyla sizlerle paylaşmak için Dünya Engelliler günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız.
Engellilerimizin eğitiminde faydalı olmayı maksimum düzeye çıkarmak için sürekli çalışmalar yapmaktayız. “Engellilerimizi Bilgi Teknolojileriyle Aşıyoruz, Engelli Çocuklarımız Dışarıya Çıksın Güvenle Oynasın, Engelliler İçin Terapi Merkezi, Engelliler Sanat Yapıyor Aileler Bilinçleniyor, Engelli Çocuk Merkezi” projelerini sizinle paylaşmıştık. Bu anlamlı günde de “ Bütün Engelleri Aşacak Sevgimiz Var” şenlik organizasyonumuza katılıp bizleri onurlandıran misafirlerimize, ailelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından “Aşık ile Maşuk, Ben Kalender Meşrebim” isimli oyunlar sergilendi. Oynanan oyunlar büyük alkış toplarken okunan şiirlerde duygulandırdı. 
Editör: Doğu Gazetesi