Erzincan sınırları içerisinde, Erzincan-Erzurum karayolu 12. Km Saztepe mevkiinde faaliyet gösteren Er-Bims Madencilik&İnşaaat tarafından üretilen ısı ses yalıtımlı Bims’ler Gürcistan pazarına açıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Er-Bims Madencilik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karakoç, Jeopolitik risklerin inşaat sektörünü olumsuz etkilediği bir dönemde %100 büyüme hedefine odaklandıklarını belirtti.

Daralan iç pazar sıkıntısını ihracata yönelerek aştıklarını belirten Hüseyin Karakoç, 2017 yılı büyüme hedefini run rate değerlerde gerçekleştiğini dile getirdi.

Karakoç açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “Üretimi Erzincan’da gerçekleşen Bims duvar yapı elemanı ilimiz özelinde çok bilinmemekle birlikte, tüketim miktarı da Erzincan pazarında çok düşük miktarlarda gerçekleşmektedir. Üretilen Bims’lerin %98’i Karadeniz bölgesine ve yurt dışına sevk ediliyor. Erzincan’da ki yüklenici ve son kullanıcılar bu nimetten faydalanamıyor. Karadeniz ve Yurt dışı pazarının ciddi nakliye masrafları ödeyerek ürünü satın alıyoruz.”

Er-Bims Madenciliğin yılda 200 Bin ton hammadde işleyerek 6000 TIR’lık bir sevkiyata ulaştığını, bünyesinde direkt ve dolaylı yoldan 100’ü aşkın personele istihdam imkanı sağladığını belirten Karakoç, kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan 4 Milyon TL yatırım ile inşa edilen beton boru fabrikasının da müjdesini verdi. 

Editör: Doğu Gazetesi