Toplantıda konuşma yapan Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz, 60 ve 70’li yıllarda Erzincan’da eğitim kurumlarının çok başarılı olduğunu, bu yıllarda mezun olan öğrencilerin bugün devletin üst yönetimlerinde görev aldıklarını belirterek:” Bizlerin yetişmesinde büyük emeği olan öğretmenlere özellikle aramızda bulunan Beşir İnanç hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayır’da toplantıda yaptığı konuşmada, bugüne kadar tüm görevleri büyük bir gayret ve ciddiyetle yürüttüğünü anlatarak bundan sonra daha fazla gayret göstereceğini belirtti. Toplantıya katılan tüm dostları da Valimize hayırlı olsun dileklerini ileterek çalışmalarında başarılı olmasını diledi.
Erzincanlılar Kalkınma ve Kültür Derneği Genel Kurulu yapıldı
Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Erzincanlılar Kalkınma ve Kültür Derneği Genel Kurulu Federasyon salonunda yapıldı. Son aylarda çok sayıda hemşerimizin üye olduğu Dernek, Erzincan Dernekleri Federasyonu’na üyedir. Dernek Başkanı Selahattin Ayvaz Genel Kurul açılış konuşmasında Dernek yönetiminin aynı zamanda Federasyonda da görev aldıkları için farklı çalışmalar yapmadıklarını, Ancak yeni üyeler ve yeni yönetimle birlikte Derneğin daha aktif olacağını belirterek şunları söyledi. “Erzincan Kalkınma ve Kültür Derneği tüm hemşerilerimizin üye olabileceği dernektir. Erzincan için, Erzincanlılar için bir şeyler yapmak, katkıda bulunmak isteyen tüm hemşerilerimizin bu Derneğin her kademesinde görev alması imkânı bulunuyor”.
Divan Başkanlığını Vali Ahmet Kara, Üyelikleri Bekir sevilir ve M. Ali Akdağ’ın yaptığı Genel Kurul’da bürokratlardan oluşan yeni Yönetim Kurulu seçildi. Orhan Dal’ın Başkanlığı’mda Yönetim Kurulu’nda, Ahmet Sökmen, Ahmet Zemci Yılmaz. Abdülkerim Kolat, Hasan Bulut, Naim Özçelik ve Lokman Karakaş yer aldı.
ERDEF’te Gençler buluşması
Ankara’da okuyan Erzincanlı Üniversite gençliği Federasyonda toplanmaya devam ediyor. Toplantıya katılan gençler sosyal faaliyetlerini bundan sonra Federasyon Salonu’nda yürüteceklerini belirterek, halk oyunları ekibi ve halk müziği korosu kuracaklarını açıkladılar. 
Editör: Doğu Gazetesi