Erzincan Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinasyonunda Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde Kayaklı Oryantiring yarışmaları başladı. Dünya genelindeki yarışlarda derece yapan yabancı sporcuların da katıldığı yarışlara 9’u yabancı 26 Türkiye’den 60 olmak üzere toplam 86 sporcu katılıyor. Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin birinci etabında oluşturulan özel parkurda sabah saatlerinde başlayan yarışlarda sporcular, özel kayaklarıyla, önceden belirlenen parkurda zamanla yarışırken, belirlenen noktalardan geçerek derece yapmaya çalıştı. Havanın güneşli ve sıcak olması nedeniyle vatandaşların da ilgi ile takip ettiği yarışlarda, yerli ve yabancı sporcular yaklaşık 2 kilometrelik parkuru alkışlarla tamamladı. Yarışmayı tamamlamayı başaran bazı sporcular bitiş noktasında zor anlar yaşadı.
Türkiye Faal Oryantiring Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ayhan Çiftçi, bu yıl Erzincan’da ilkini düzenledikleri kayaklı oryantiring yarışlarını geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Çifçti; “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye ile birlikte 10 ülkeden 86 sporcu katıldı” diye konuştu. Türkiye’de ilk kez Erzincan’da kayaklı oryantiring yarışlarına katılan yabancı sporcular ise burada düzenlenen yarışlarda aldıkları dereceler ile Dünya Oryantring Yarışmasına katılabileceklerini ifade ettiler. Erzincan’ı havası ve doğası ile çok beğendiklerini ifade eden bayan sporculardan bazıları ilk defa Türkiye’ye geldiklerinin de altını çizerek, zor ama eğlenceli bir parkurda yarışmaktan büyük keyif aldıklarını söylediler.
Oryantiring Federasyonu Türkiye Temsilcisi Tatiana Kalenderoğlu ise organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Erzincan’ın doğası ile oryantiring sporuna çok elverişli bir il olduğunu ifade etti. Kalenderoğlu; “ Yarışma için Erzincan’da düzenlenen parkurla, dünya şampiyonasında puan sağlayacak zor bir parkur oluşturuldu. Türkiye’de her yıl kayak oryantiring yarışlarını düzenlemeyi hedefliyoruz. Yabancı sporcuların yanı sıra Türk sporcularında bu yarışlarda derece yapmasını bekliyoruz. Tüm kayakçıları bu yarışlara davet ediyoruz” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi