13 Şubat Spor Salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakalle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AKParti İl Başkanı Burhan Çakır, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Program Erzincan Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisinin ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Camii Kebir İmam Hatibi Adem Kocatürk tarafından Kur’an- Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Düzenlenen programda il olarak konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakalle, programı düzenleyen ERİHMED Yönetim Kuruluna teşekkür ederek Erzincan’da İmam Hatip Lisesi’nden mezun olanların sadece Erzincan da değil ülke genelinde güzel ve hayırlı işlere imza attıklarını belirterek günümüzde İmam Hatip okullarından mezun olanların ülke yönetiminde olduğunu söyledi. Karakelle; “Bu muhteşem geceyi organize eden Erzincan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Kurucu Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır ve dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. İmam Hatip okullarının açılmasına vesile olan tüm sevdalılara teşekkür ediyorum. 1951 yılında milletin adamı olan ve hizmetinin bedelini idam sehpalarında ödeyen merhum Menderes ve o günün Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri Bey’e de Allah’tan rahmet diliyorum. 1 asır boyunca bu okulların ayakta kalması için çalışan herkese teşekkür ediyorum. İmam Hatipliler artık yalnız değiller. Onlar sahipsiz değiller. İmam Hatipliden muhtar bile olmaz diyenlere karşı onlar sabrettiler. Başörtüsünden dolayı okula alınamayanlar devletine küsmedi zarar vermediler. O günler artık geçti. Bugün TBMM’de başörtülü milletvekillerimiz var.” dedi. Milletvekili Karakelle konuşmasının ardından gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim etti.
 
İMAM HATİPLİLER YALNIZ VE SAHİPSİZ DEĞİLLER
 
İmam Hatiplilerin günümüzde yalnız ve sahipsiz olmadıklarını belirten Erzincan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Kurucu Başkanı Burhan Çakır ise konuşmasında; “ İmam Hatipliler yakın zamana kadar bir takım lobiler tarafından hep hor görüldü. Eğitim, iş ve sosyal hayatımız sürekli sabotajlara uğradı. İmam Hatipliler hiçbir zaman iktidar, para peşinde olmadı. Hükümetler kurup hükümetler yıkmadı. Bizler haksızlıklara karşı kendini siper edenlerden olduk. Her zaman Hak’kın yanında olduk. Gönül adamları olduk. İmam Hatipliler olarak o kadar zulüm görmemize rağmen vatanımıza milletimize zarar verecek hiçbir eylem içerisinde olmadık. Devletimizin ve milletimizin malına zar vermedik. Araçları yakıp yıkmadık. Camları kırmadık. Bizler sabrettik. Milletler para ve pulla değil, topla tüfekle değil ahlaksızlık ile yıkılır. Bizler ülkesi ve milleti için mücadele eden neferler olmaya ve bu ülkenin sigortası olmaya devam edeceğiz. 76 milyonu bir ve beraber göreceğiz.” şeklinde konuştu. Başkan Çakır konuşmasının ardından programın düzenlenmesinde kendilerine destek olan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’a plaket takdim etti.
 
KIZ İMAM-HATİP OKULU VE 200 KİŞİLİK YURT YAPILACAK
 
İmam Hatip okullarının Türkiye’nin gelişmesi ve ilerlemesinde çimento görevi gördüğünü belirten Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise konuşmasında; “ İmam Hatipliler düzenledikleri bu gece ile bir kez daha farklı olduklarını bizlere hissettirdiler. Bu geceyi tertipleyen Dernek Başkanı Burhan Çakır ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. İmam Hatip okullarının 100. Kuruluş yıldönümü. Bir asır boyunca İmam Hatip okulları bu ülkenin en zor zamanlarında bu ülkeye insanlarımıza, inancımıza, dinimize hizmet etmişlerdir. Kuruluşundan bugüne kadar bu okullara hizmet eden, eğitim veren herkese teşekkür ediyorum. 100 yıl boyunca bu okullarda okuyanlar bu okullara gönül vermiş olanlar sık sık engeller ile karşılaşmıştır. Ötekileştirilmiş, çeşitli oyunlar oynanıp ilerlemeleri önlenmiş ve zaman zaman kesintilere uğramıştır. Ama her defasında bu aziz milletimiz bu okulların vazgeçilmez olduğunu bir kez daha göstermiştir. Öğrencilerimiz kendi öz vatanlarında kendi insan haklarına sahip olamadıkları için dünyanın her tarafında eğitimlerine devam ettiklerini gören biriyim. İnşallah biz de Erzincan’da bu okullara daha çok sahip çıkacağız. Çünkü bu okullar bizim birlik ve beraberliğimizin çimentosudur. Önümüzdeki ay Erzincan’da Kız İmam Hatip okulunun inşallah temelini atmış olacağız. Şuan ihale aşamasındadır. 200 kişilik yurt ile birlikte temelini atacağız. Belki yanına tekrar Erkek İmam Hatip okulu da yaparak inşallah güzel bir okulu Erzincan’a kazandırmış olacağız.” dedi. Vali Akdemir konuşmasının ardından gecenin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür plaketi takdim etti. Vali Akdemir’in ardından sahneye çıkan Şair ve Yazar Senai Demirci İmam Hatip okullarının önemine değinerek, İmam Hatiplilerin her zaman doğrunun yanında yer aldıklarını söyledi. AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy Şair ve Yazar Senai Demirci’ye günün anısı olarak Plaket takdim etti.
 
İMAM HATİP OKULLARI BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜDÜR
 
Şair Senai Demirci’nin ardından kürsüye gelen AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ise konuşmasında; “ İmam Hatipliler işlerinde, ticaretlerinde ve insani ilişkilerinde İmam Hatipli olmanın gerektirdiği şekilde doğrudan haktan yana olmuşlardır. Dün devlet kapısından kovulmaya çalışan İmam Hatipliler bugün Başbakanlık makamında oturuyor. Bizler Asımın Nesliyiz. Bizleri birlik ve beraberliğimizi kimse yıkamaz.” dedi. Konuşmaların ardından Tasavvuf Müziği Sanatçısı Sedat Uçan okuduğu ilahiler ile geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Program gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verilmesinin ardından sona erdi.
Editör: Doğu Gazetesi