Türkiye’nin 81 ilini ‘Yaşamak ve Çalışmak’ kriterlerini göz önüne alarak değerlendirildiği sıralamada Erzincan listenin ortalarında kaldı.

Erzincan, tarihi güzellikleri, kültürel mirasları ve doğal güzelliğiyle Türkiye’nin doğusunda önemli bir noktada bulunuyor. Buna rağmen Erzincan, dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, ‘İş ,Yapmak ve Yaşamak’ için en iyi şehirler araştırmasına göre 46. Sırada yer aldı.

Forbes dergisi, ‘iş yapmak ve yaşamak için en iyi kentler’ araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Yapılan araştırma 94 başlıktaki veri setine göre hazırlandı. Oluşturulan veri seti 4 ana kategoriden oluşuyor. Bunlar; Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli ve Erişebilirlik. Doğu Anadolu Bölgesinde önemli noktaya sahip olan Erzincan, Anadolu’nun en eski kültür merkezlerinden biri olmasının yanı sıra doğal güzelliği ve turizm potansiyelini giderek arttıran iller arasında olmasına rağmen sıralamadaki bu yeri Erzincanlı vatandaşlarca beğenilmedi.

Erzincan bu sıralama içerisinde 42.71 genel endeks puanı ile 46. Sırada yer bulurken, çevresindeki komşulardan Erzurum 39. , Sivas 31. , Malatya 28. , Tunceli 58. , Gümüşhane 64. Sırada yer aldı

Editör: Doğu Gazetesi