30 Mart seçimlerinin Galibi Ak Parti oldu. Erzincan'da oy kullanma süresinin bitmesi ve oyların sayımının yapılmaya başlamasının ardından çok sayıda partili Ak Parti il Başkanlığı'nın Halitpaşa caddesindeki binasına geldi. Müşahitlerden alınan sonuçların an ben an partililere aktarıldığı il başkanlığının önünde, partililerce araç konvoyları oluşturuldu.
Erzincan Belediye Başkanlığı’na kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Cemalettin Başsoy seçildi. Başsoy 28 bin 440 oy alırken, MHP 15 bin 864, CHP ise 6 bin 123 oy aldı. 

ERZİNCAN’DA İLÇE VE BELDELERDE KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARI
Erzincan’da resmi olmayan sonuçlara göre Kemaliye İlçesinde AK Parti Adayı Mustafa Haznedar, Tercan İlçesinde MHP Adayı Mehmet Yılmaz, Üzümlü İlçesinde AK Parti Adayı Ahmet Sazlı, Çayırlı İlçesinde AK Parti Adayı Atınç Bahadır, Refahiye İlçesinde MHP Adayı Cevdet Çinar, Kemah İlçesinde MHP Adayı Osman Kemal Arslan, Otlukbeli İlçesinde AK Parti Adayı Vahdet Ercan, İliç İlçesinde MHP Adayı Muhlis Doğan,
Yanlızbağ Beldesinde AK Parti Adayı Zehni Sözen, Çukurkuyu Beldesinde AK Parti Adayı Adnan Delikanlıoğlu, Demirkent Beldesinde AK Parti Adayı Hakan Ördek, Akyazı Beldesinde MHP Adayı Yasin Beydilli, Kavakyolu Beldesinde AK Parti Adayı Fikret Keskin, Kargın Beldesinde AK Parti adayı Ramiz Aydın, Mercan Beldesinde MHP Adayı Bayram Bilici, Çadırkaya Beldesinde SP Adayı İshak Birol, Altınbaşak Beldesinde CHP Adayı Haydar Polat, Ulalar Beldesinde CHP Adayı İsmail Cam, Geçit Beldesinde CHP Adayı Metin Bal, Mollaköy Beldesinde CHP Adayı Kemal Şengül ve Çağlayan Beldesinde CHP Adayı Çetin Çay belediye başkanlığını kazanan isimler oldu.
AK Parti Önceki seçime göre oyunu artırdığı gözlendi. Erzincan İl Merkezini Ak Parti kazanırken Altınbaşakta CHP'nin adayı ipi göğüsledi. Akyazı Beldesinde MHP ile Ak Parti arasındaki yarışı 11 oyla MHP kazandı.
SEÇİMDEN KISA NOTLAR
Erzincan'da GBT (Genel Bilgi Taraması) kayıtlarında herhangi bir suçla aramaları bulunan birçok insan oy kullanımlarının ardından polis ve jandarma tarafından gözaltına alındı. Her seçim yapıldığı belirlenen bu uygulama ile yaklaşık 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Polis özellikle oy kullandıktan sonra gözaltına  almaya dikkat etti.
ÇADIRKAYADA BERABERLİK
Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya Saadet Partisi ile MHP'nin adayları 351 er oy alarak berabere kaldı. İki partinin adayı da itiraz için seçim kurulunun yolunu tuttu.
4 İLÇE AK PARTİNİN 
İl genelinde Çayırlı, Kemaliye, Üzümlü ve Otlukbeli bazında Belediye Başkanlığı Ak Partiden seçilirken Tercan, İliç, Kemah ve Refahiye oyunu MHP'den yana kullandı.
Gazetemizin yayına hazırlandığı saat itibariyle (167 Sandık açılmışken) DSP'nin adayının 1 oy aldığı öğrenildi. BTP'nin adayının ise 167 sandık açılmışken henüz oyunun bulunmadığı belirlendi. DP’nin adayına ise 167 sandık açılmışken gelen oy sayısı sadece 2 oldu. 
İLK AÇIKLAMA SAZLI'DAN
Üzümlü'nün çiçeği burnunda belediye Başkanı Ahmet Sazlı Sosyal Paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada oy veren vermeyen herkese teşekkür etti. ''ŞİMDİ SEVDAMIZ ÜZÜMLÜ’NÜN HEYECANINI, HİZMETLERLE GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRME ZAMANI'' diyen yeni başkan Sazlı, memlekete hizmet etmek için kendisine fırsat veren hemşehrilerine teşekkür etti. ''Ayrımız gayrımız olmadan herkesi kucaklamak istiyoruz. Acı tatlı günümüzde bir ve beraber olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.'' diyen  Sazlı'ya başkanlık hayatında başarılar diliyoruz. 
ERZİNCAN’DA SEÇİM KUTLAMALARI
Erzincan’da 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarının gayri resmi olarak açıklanmasının ardından yüzlerce kişi ellerinde AK Parti ve Türk Bayrakları ile kutlama yapmaya başladı. AK Parti Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy’un da katıldığı kutlamalar geç saatlere kadar devam etti. 
Erzincan Belediyesi’ne resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti Adayı Cemalettin Başsoy’un seçilmesinin ardından, kutlamalar erken başladı. Parti binası önünde toplanan yüzlerce vatandaş, zaferi ellerinde Türk Bayrakları ve parti bayrakları ile kutladı. Partililerle birlikte vatandaşları selamlayan Başsoy, kent merkezinde düzenlenen konvoya katıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi