İş Güvenliği Uzmanı Murat Çelik tarafından gerçekleştirilen denetimde, personele ayrıca eğitimler verilecek ve tatbikatlar yapılacak. İlk olarak belediyeye ait kurumları ziyaret ederek çalışmalarına başlayan Çelik, Erzincan Belediyesinin özellikle imalatçı ve riskli birimlerinde incelemelerde bulundu.
Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkan Vekili Osman Terzioğlu ise, gerçekleştirilen bu çalışma ile belediyenin iş güvenliği konusunda daha iyi bire konuma gelmesini hedeflediklerini söyledi. Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti:
Personelimizin iş sağlığına ve güvenliğine önem veriyoruz. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve daha güvenli hale getirilmesi bizler için çok önemli. Farklı alanlarda çalışan personelimize, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim vermek,       daha sağlıklı ortamlarda çalışmalarına imkân sağlamak ve iş riskleri konularında bilgilendirmek amacındayız. Personelimizin iş sağlığı ve güvenliğini sağlayarak iş kazalarının önüne geçmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.
İş güvenliği uzmanı Murat Çelik ise açıklamasında “6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği kapsamında Erzincan Belediyesinde 10 Şubat 2014 tarihi itibari ile çalışmaya başladık. Çalışmalarımız yaklaşık 1 ay sürecek. Kanun kapsamında ileriki zamanlarda belediye personeli ile birlikte, risk analizi, acil eylem planları, personel eğitimi, tatbikatlar gibi çalışmalar gerçekleştireceğiz ve mevcut şartların daha iyileştirilmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi     
Editör: Doğu Gazetesi