Yeşilay Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında, “Bağımlı olma özgür ol” sloganıyla düzenlenen seminer ve sergi açılışına Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, Erzincan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mesut Turan, Milli Eğitim İl Müdürü Aziz Gün, İl Müftü Yardımcısı Dr. Reşat Şavlı, öğrenciler ve KYK personeli katıldı. 
Programda sigara ve bağımlılık yapan diğer maddelerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini gösteren serginin açılışından sonra Erzincan Halk Sağlığı İl Müdürlüğüne bağlı Psikologlar tarafından gerçekleştirilen seminer sunumunda madde bağımlılığının kaynağında iradenin değil, alışkanlıkların etkili olduğu vurgulanırken, tedavi noktasında ise uzman hekimlere başvurularak, konuyla ilgili birimlerden destek alınmasının daha doğru olacağı belirtildi.
Yeşilay Haftası etkinliklerinde ve sonrasında bu serginin Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumuna bağlı tüm yurt müdürlüklerinde de sergileneceğini ifade eden KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, Erzincan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mesut Turan’a ve personeline içtenlikle teşekkür ettiklerini, birlikte daha pek çok etkinliği gerçekleştirmeyi arzuladıklarını dile getirdi.
Düzenlenen etkinlikte sigara bağımlılığı ve yapıcı maddeler ve zararları ilgili sunum yapıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi