176 metre boyundaki dev portre, 7 bin 500 metre kare alan üzerine yapıldı. Uçak seyahati yapanlar bile havadan dev Atatürk portresini görebiliyor. Erzincan’ın kuzey kısmında Keşiş Dağlarının eteklerinde bulunan ve Düz Parmaklık Sırtı adı verilen tepede ki dev Atatürk portresi, yıllardır aynı ihtişamı ile duruyor.
Dev portre, o yıllarda Erzincan’da kısa dönem askerlik yapan Ressam Mustafa Aydemir ve 3 bin gönüllü askerin katılımı ile dağlardan toplanan taşlarla 29 günde yapıldı. Mustafa Aydemir'in, 1982'de 3 bin gönüllü askerle 600 ton taş, 210 ton harç ve 200 ton boya kullanarak büyük bir proje başlatarak, 7 bin 500 metrekare alan üzerine kondurulan Atatürk portresi, 30 yıldır Keşiş Dağları'nın eteklerinde aynı günkü ihtişamı ile duruyor.
Emekli Albay Bahar, Portre Hakkında Bilgiler Verdi
Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde doğmuş ve ilköğretim 2 ve 5’nci sınıflarını Üzümlü ilçesinde tamamlamış ve 1982 yılında 59. Topçu Eğitim Tugayında Albay olarak görev yapan Emekli Albay Yılmaz Bahar, o yıllarda Erzincan’da kısa dönem askerlik yapan Ressam Mustafa Aydemir’in kendisinin yanına gelerek, böyle bir projesinin olduğunu belirtmesi ile başladı.
Bahar, Ressam Mustafa Aydemir’den proje ile bilgiler alarak Aydemir ile birlikte dönemin Tugay Komutanı Hidayet Güngör’ün yanına giderek projeyi anlattı. Zorda olsa projeye Tugay Komutanın izin vermesi ile başlayan süreçte 1982'de 3 bin gönüllü askerle 600 ton taş, 210 ton harç ve 200 ton boya kullanarak 176 metre boyundaki dev portre, 7 bin 500 metre kare alan üzerine yapıldı. Erzincanlı Emekli Albay Bahar, ise bir Erzincanlı olarak böyle bir eserin yapılmasında emeği geçen o dönemin tüm askerlerine teşekkür ederek, 13 Şubat Erzincan’ın kurtuluş  bayramını kutluyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi