Erzincan merkez de şiddetli kar nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. İlçelerde ise kar yağışının daha da etkili olması nedeniyle okulların iki gün tatil edileceği bildirildi. Edinilen bilgilere göre Erzincan ilçelerinin tamamında köylere ulaşım sağlanamıyor.

Kemah’ta elektrik ve yol krizi

Edinilen bilgiye göre Erzincan’ın Kemah ilçesinde tüm köylere ulaşım sağlanamıyor ve çoğu köye de elektrik verilemiyor. Kemah Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada; “çoğu köye elektrik verilemiyor. Şiddetli fırtına ve yağmur dolayısıyla trafolar ve elektrik direkleri devrildi. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Okullarımız Çarşamba olduğu gibi Perşembe’de tatil olacak. Hakbilir Köyü Dolmabahçe mezrasında bir vatandaşımız hastalandı. Olay yerine greyder ve ambulans gönderilerek vatandaşın ihtiyacı giderildi. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” denildi. Kemah ilçesinin bazı köylerinde evlerin çatıları şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Vatandaş soğuk hava şartlarına rağmen yaralarını sarmaya çalışıyor.
 
Kemaliye elektriği Arapgir’den alıyor

Kemaliye ilçesi köylerle ulaşım sağlamaya çalışıyor. İlçede İlçe merkezi ve dört köy hariç köylere elektrik verilemiyor. İlçe Elektriğini ise Malatya’nın Arapgir ilçesinden alıyor. Yol çalışmaları ve elektrik çalışmaları da halen devam ediyor. Kemaliye Kaymakamlığı’nca yapılan açıklamada; “ilçeden köylere ulaşım sağlanmaya çalışılıyor. Merkez ve dört köy haricinde elektrik veremiyoruz. Tadilat çalışmalarımız hala devam ediyor. Elektrik konusun da uzun süre sorunlar yaşadık ve şu an elektriğimizi Arapgir’den alıyoruz. Köylere ulaşım için de tüm ekiplerimizi seferber ettik. En kısa zamanda ilçenin tüm köylerine ulaşımı sağlayacağız çalışmalarımız bu yönde” denildi.

Çayırlı’da çalışmalar sürüyor

Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde bazı köylere ulaşım sağlanamıyor. Elektrikle ilgili bir sorunun yaşanmadığı ilçede hayat normale dönmeye başladı. Çayırlı Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada; “elektrik sıkıntısı yaşanmadı. İlçe merkezine uzak birçok köyle ulaşım sağlanamıyor. Okullar Çarşamba olduğu gibi Perşembe’de tatil olacak” denildi.
 
İliç’te hummalı çalışma

Erzincan’ın İliç ilçesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. İliç Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada; “kar yağışı nedeniyle köylere ulaşım sağlanamıyordu. Dört köyümüzün yolu açıldı. Diğer köylere ulaşmak için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen elektrik direği onarımları da sürüyor. Kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayacağız. yoğun kar yağışı nedeniyle okullarımız bu gün de tatil olacak” denildi.

Otlukbeli’de yol ve elektrik sorunu çözülmeye çalışılıyor

Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde köy yolları tamamen kapalı olduğu, ulaşımı sağlama çalışmalarının da aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Otlukbeli Kaymakamlığı’nca yapılan açıklamada; “köylere ulaşım sağlanamıyor. Ulaşımı sağlamak için ekipler aralıksız çalışıyor. Köylerin birçoğuna elektrik de verilemiyor bu alanda ki çalışmalarımız da sürüyor” denildi.

Refahiye’ye ulaşım sağlanamadı

Erzincan’ın Refahiye İlçesine ulaşım sağlanamadı. Yoğun kar yağışının etkili olduğu ilçede okullar da tatil edildi. Merkezde zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. İlçe’nin tüm köy yollarının kapalı olduğu, çalışmalarında ise devam ettiği öğrenildi. Tercan’da hummalı çalışma Erzincan’ın Tercan ilçesinde köylerle ulaşım sağlamak için ekipler aralıksız çalışıyor. Merkeze yakın birkaç köyle ulaşım sağlandı fakat köylerin birçoğunun ilçe ile bağlantısı kesilmiş durumda.
Editör: Doğu Gazetesi