Engelsiz Yaşam Merkezinde kalan öğrenciler için düzenlenen çeşitli etkinliklere bir yenisi daha eklenerek Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan kız öğrenciler ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Merkezinde kalan öğrenciler ile bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gönül bağı etkinliğinde Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan kız öğrenciler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Merkezinde kalan öğrenciler ile bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler. Ergan dağı Kayak merkezinde kartopu oynayıp kızak ile kayan öğrenciler düzenlenen etkinlikten memnun olduklarını belirtiler.

Kredi Yurtlar Kurumunda kalan kız öğrenciler Engelsiz Yaşam merkezinde kalan öğrencilerle Ergan Dağı Kayak Merkezinde bir araya geldi. Burada Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri ile kartopu oynayıp kızak ile kayan öğrenciler Engelli öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını söylediler.

Düzenlenen etkinlik ile bir farkındalık yaratmak istediklerini belirten öğrenci Salime Avcı; “Engelsiz yaşam için geldik buraya. Erzincan Üniversitesi, Kredi Yurtlar kurumunda kalıyoruz. Bu etkinlik için geldik buraya. Öncelikli olarak hedefimiz onlar için kendilerini yalnız hissetmemeleri ve yanlarında olmak için geldik buraya. Biz zaten eğleniyoruz. Onlara da farkındalık yaratmak için ve kendilerini yalnız hissetmemeleri adına geldik. Eğleniyoruz onlarında mutlu olduklarını gördük. Güzel bir duygu” dedi.  

Başka bir öğrenci Özlem Boz, ise engeli kardeşlerimizle aramızda bir fark olmadığını gösterebilmek için böyle bir etkinlikte bir araya gelmekten memnunuz diyerek; Kredi Yurtlar kurumunda kalıyorum. Öğretmenlik okuyorum. Sosyal bilgiler öğretmenliği. Burada bugün engelli kardeşlerimizle daha doğrusu engelsiz kardeşlerimizle birlikte aramızda bir fark olmadığını göstermek için birlikte eğlenebilmek için geldik. Onlarla birlikte bir nebzede olsa eğlenebildiysek, onları mutlu edebildiysek ki tek amacımız buydu. Eğer hedefimizi gerçekleştirebildiysek bizlerde çok mutlu olduk. Burada arkadaşlarımızı ilk başta teleferiğe bindirdik. İlk başta biraz korkular yaşandı. Korktular, heyecanlandılar. Tabii ilk defa biniyorlardı. Biraz konuşarak onları sakinleştirdik. Buraya gelince kar görünce çok sevindiler onlarda. Kızakla kayınca çok heyecanlandılar. Mutlu oldular. Biz onların heyecanını görünce daha çok heyecanlandık. Mutlu olduk. Böyle etkinliklerin devamının da gelmesini bekleriz. İsteriz. Bizde çok memnun olduk bu etkinlikten. Umarım devamı gelir. Engelsiz kardeşlerimizle beraber daha bir çok etkinlikte birleşiriz inşallah” dedi.

Hukuk Fakültesi öğrencisi Hatice Elma’da bu tarz projelerin devamlı olması gerektiğini söyleyerek; “Engelsiz yaşam için gönül bağı kapsamında gerçekleştirdiğimiz projemizle birlikte Ergan Dağına engelli ancak kalpleri bizim kadar temiz olan arkadaşlarımızla birlikte geldik. Onlarla güzel vakit geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ve her zaman onların yanında olacağımız için kendimizle övünç duyabiliriz. Tüm KYK ailesine ve Erzincan KYK müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Öğrencilerle teleferik ile buraya kadar çıktık. Burada birlikte kızak kaydık. Aynı zaman da onlarla birlikte güzel sohbetler etmeye çalıştık. Hep birlikte kartopu oynadık. Hoş vakit geçirdiğimizi düşünüyorum. Onların yüzünde gülücüklerini gördük. Aynı zaman da biz de çok mutlu olduk. Hep birlikte burada en güzel şekilde vaktimizi değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezinde kalan engelli öğrenci ise düenlenen etkinlik ile mutlu olduğunu belirterek; “Eğlendim. Çok güzeldi. Biz kurumu çok seviyoruz. Kardan adam yaptık. Oyun oynadık. Çok güzel eğlendik. Kar topu oynadım. Mutlu oldum” dedi.

Düzenlenen etkinlik ile öğrencilerin kaynaştığını ve engelleri aradan kaldırdıklarını belirten Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Muammer Doğan; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gönül Bağı projesi kapsamında bir etkinlik için buradayız. Bizim engelsiz yaşam merkezimizde kalan çocuklarımızla ve KYK’da kalan akranları ile birlikte güzel bir gün geçirdiler. Birlikte eğlendiler. Erzincan’ımızın incisi Ergan Dağında birlikte bir etkinliği paylaştılar. Kurum ve kuruluşlarımızda biz çocuklarımıza her türlü hizmeti vermekteyiz. Bu ve benzeri sosyal kültürel etkinlikler zaman zaman yapmaktayız. Bunların yanı sıra diğer kurumlarında bu şekilde projelerde bizlerle beraber olmaları, birlikte projelerle faaliyette bulunulması, projeler ortaya çıkması bizleri de fazlasıyla memnun etti. En önemlisi bizin öğrencilerimizin kendi akran gurubunda bulunan KYK’da kalan öğrencilerle beraber kendi engellerinizde unuttular. Eğlendiler. Burada tatlı bir gün geçirdiler” diye konuştu.

Etkinlik hakkında bilgiler veren ve kurum olarak bu tarz çalışmalara önem verdiklerini belirten Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, “Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğümüz ve Erzincan İl Müdürlüğü diğer 80 il müdürlüğümüzde de olduğu gibi gençlerimizin iyilik kavramı, erdem kavramlarını hayatlarıyla, sosyal hayatın içerisinde insanlarla, toplumun her kesimiyle olma duygusunu geliştirmek için düzenlemiş olduğumuz gönül bağı etkinliklerimizden birini bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bizler Suriye’ye, Halep’e nasıl gençlerimizin elinde ki avucundakini katkı sağlayarak, yardım duygularını geliştirmeyi başarmışsak. Bunun yanında güvenlik güçlerimize, şehitlerimize, gazilerimize, köylerdeki en ücra köşedeki yavrularımız kırtasiye, giyim, oyuncak gibi etkinliklerle de onlarda ki iyilik duygusunu merhale merhale gelişmesine bizlerde kurumsal olarak katkı sağlamak istiyoruz. Bugün burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın Erzincan müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezinde ki yavrularımıza, Erzincan Kız Yurdu öğrencilerimizin hazırlamış oldukları bir iyilik yap mutlu et etkinliğinde gençlerimizi engelli yavrularımızla aslında hepimiz birer engelli adayı olduğumuz için potansiyel aday olduğumuz için onlarında sosyal hayatın içerisinde bizler kadar etkin olabileceğini, mutlu olabileceğini, eğlenebileceğini ve bir insanı mutlu edebileceğimizi göstermek için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Gençlerimiz engelsiz yaşam merkezinden getirilen yavrularımızla birlikte burada kartopu oynayarak, piknik yaparak, kayarak güzel bir vakit geçirip onları mutlu edebilmek adına güzel şeyleş paylaşmış olacaklar” dedi. 

 

Editör: Doğu Gazetesi