İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan'da 12 öğrenciye bir öğretmen, 16 öğrenciye bir derslik düştüğünü bildirdi. Sanat ve spor  ile birlikte yürüyen eğitimin  önemine dikkat çeken Gün, kültürel ve sosyal aktiviteleri yerine getirmek için salonları ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Aziz Gün, 730 öğrencisi olan Erzincan Lisesine olan katkısından dolayı Aydın Doğan'a ve Aydın Doğan Vakfına  teşekkür etti.
Vali Yardımıcısı Dede Musa Baştürk ise Aydın Doğan’ın 1958’de bu öğrencilerin yerinde olduğuna işaret etti.  Doğan’a mezun olduğu okula vefa duygusundan dolayı Erzincanlılar adına teşekkür eden Dede Musa Baştürk, “En anlamlı savaş, cehaletle olandır. Yer yüzündeki en önemli seferberlik de eğitim seferberliğidir” diye konuştu.
 Aydın Doğan konferans salonu ve öğrenci merkezinin temelinin atılacağından dolayı heyecanlandığını ifade eden Aydın Doğan Vakfı Genel Müdürü Candan Fetvacı, 1958’te bu liseden mezun olan Aydın Doğan’ın sevgi ve selamlarını getirdiğini belirtti. Doğan ailesi ve Doğan grubunun yardımları ile yapılan olan öğrenci merkezinin çağdaş ve başarılı gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunacağına dikkati çeken Fetvacı,  Aydın Doğan Vakfı’nın ulusal ve uluslar arası projelerle 1,5 milyona yakın insana dokunduklarını hatırlatan Candan Fetvacı şunları söyledi:
“ Hızla değişen ve gelişen dünya da kaliteli eğitim için çağdaş ffiziki ortamlara, eğitim yöntemlerinin güncelliğine, teknolojik olanakların yaygın kullanımına ve eğitimicilerin özel ilgisine gereksinim olduğu hepimizce bilinmektedir. Kaliteli ve çağdaş mekanlarda yetişecek gençlerimizin beklenti çıtaları daha da yükselecek , ileride yaratacakları ve talep edecekleri standartlar, olanaklar da daha yukarılarda olacaktır. Eğitime katkıda bulunmak o ülkenin geleceğine yönelik ümitlerini pekiştirmektir. Burada da öğrencilerimiz için yep yeni olanaklar yaratılıyor. Şimdi öğrencilerin, öğretmen ve yöneticilerin gayretleri ile bu imkanların en verimli şekilde kullanılacağına, başarı öyküleri yaratılacağına inanıyoruz. Tiyatro , sinema, müzik, dans ve benzeri kültürel faaliyetlerin öğrencilerin eğitiminin olmazsa olmazı olduğuna inanıyor bu alanlarda başarılarınızı izlemek için şimdiden sabırsızlanıyoruz. “

Öğrencilere seslenen Candan Fetvacı  eğitimin geleceği sağlam temeller üzerine oturtmasını sağlayacağını  ve her zaman yol göstereceğini belirtti. İyi yetişmek için şartları zorlamalarını,yaşam boyu düşünen, sorgulayan ve üreten kişiler olmalarını öğütleyen Fetvacı öğrencilerden toplumun öncüleri, yarının çağdaş nesilleri olmalarını istedi. Fetvacı şöyle devam etti:

“Sevgili öğrenciler : Hayatta başarılı olmak için eğitiminizin en değerli öz varlığınız olduğunu bilmelinisiniz. Güveneceğiniz en büyük güç eğitiminizdir. O her zaman her yerde, sizinle olacak, bu ayrıcalığınızı sizden kimse alamayacaktır.Lütfen kendinizi çok iyi yetiştiriniz. Çünkü Türkiyenin istikbali sizlersiniz. Vakıf onursal başkanımız sayın Aydın Doğan’ın deyişi ile ‘Evrensel boyutta gelişmişliğe, demokrasiye ve barışa ulaşmanın tek yolu eğitimdir’ diyerek sözlerime son veriyor eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.”

 

Konuşmalardan sonra Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdürü Candan Fetvacı, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Lisesi Öğrenci Temsilcisi Aynur Fırat ile Halil İbrahim Macit butona basarak, konfrens salonu ve öğrencinin temelini attılar. Öğrenciler törenin ardından müzik eşliğinde halay çekti, gönüllerince eğlendiler. 

 

Editör: Doğu Gazetesi