Terzibaba Camisi önünde cuma namazı çıkışı toplanan grup daha sonra sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü. Rabia işareti yaparak slogan atan Büyük Erzincan Platformu Başkanı Halim Albayrak, tüm dünyanın Mısır'daki katliamı ve idam kararlarına seyirci kaldığını söyledi. 
Albayrak açıklamasında: “Mısırın modern firavunları tarafından uydurma ve asılsız suçlamalarla 90 yaşından 14 yaşına kadar sadece kimliğini baz alarak idam kararı verdikleri bu insanları 20 dakikada yargılayarak 529 Müslüman’a verilen idam cezasına karşı burada toplanmış bulunuyoruz. Buda yetmemiş gibi darbeci hakimler tarafından 670 kişinin daha idam cezası için hazırlık yapılmakta. Sisi denen darbeci zalimi buradan tüm dünyanın gözü önünde kınıyor ve bu zalimliğe bir son vermesini istiyoruz. Biz Osmanlının torunları olarak tarih boyunca yaptığımız gibi Tüm mazlumların yanında olmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.
Mısırdaki bu darbe ve zalimliğe karşı dünyada çeşitli ülkelerde yapılan protesto gösterileri ise dünyaya jandarmalık yapan, ne Amerika’nın nede Avrupa birliğinin umurunda değildir... Hıristiyan alemi her zaman yaptıkları gibi Müslümanlara yapılan zalimlikler karşısında susuyor işine geldiği yerde ise özgürlük ve demokrasi çığırtkanlığı yapıyor. Bu zulme sessiz kalanlarında sisi denen kana susamış köpekten bir farkı yoktur.
Bu gün batı dünyası bu açık zulme karşı, hala bu bir darbedir diyememiştir... Gerçekler karşısında ise üç maymunu oynamaya devam etmektedirler… Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyenler ülkemizde yaşanan ve 12 ağaçtan çıkan gezi parkı olaylarında, geziyi bir direniş platformuna sokmayı… özgürlük arayışı kisvesine büründürüp tüm dünyaya, medyaları aracılığıyla servis ederek ülkemizde kaos ortamı yaratmaktan geri kalmamıştır.
Nobel barış ödülü verdikleri bir bilim adamını darbecilere çıkar yaptılar… "Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytandır" Bugün burada toplanan inançlı ve izzet sahibi Müslüman kardeşlerimizin hepsinden ALLAH ( c.c) razı olsun!
Hani Nerede Demokrasi Nerede İnsan Hakları
Albayrak, Bu işlerin ilk hamlede sonuçlanmasını bekliyorlardı… Ama olmadı! Bu iş uzayınca, şimdi ileri de gidemiyorlar, geri de… Suçüstü oldular.. Artık Demokrasiden, İnsan haklarından da söz edemiyorlar… Uluslararası kamuoyu dediğiniz şey iktidarlarsa, bir kısmı korkusundan, bir kısmı çıkar hesapları ile ses çıkartmıyor.
Demokrasi Ölmüştür
Biz bunların çığıtkanlığını her fırsatta yaptıkları işlerine gelmediğinde sustukları demokrasiye inanmıyoruz! Bu darbenin ve idamların altında yatan gerçek, İsrail’dir, Amerika’dır, İngiltere'dir ve Almanya’dır. " Onlar da biliyorlardı ihvan iktidar da kalsaydı Afrika’yı ve Arap dünyasını kaybedeceklerdi"
 Mısır'da iktidarın tek alternatifi var, o da İhvan. Mısırı kaybederlerse bu Afrika’nın ve Arap dünyasının kaybı olacaktı. Nihayetin de bunu başaramayacaklar bundan emin ve mutmainiz " elhamdülillah" Bugün bizler burada toplanıp orada ki kardeşlerimizin sesi oluyorsak, bu onların ve İslam aleminin yegane sesi olduğumuzun kanıtıdır
" Elhamdülillah!" Aziz Müslümanlar! Bugün tüm dünya Müslüman halklarının içinde bulunduğu acı ve vahşet vicdanımızı acıtıyor ve burnumuzun direğini sızlatıyor. Afganistan'a ırak'a demokrasi getireceğiz diye söyleyenler kendileri de zalimlik yapmış ve bu günkü bu zulmün tohumlarını atmıştır. Afganistan'da ırak'ta milyonlarca Müslüman katledilmiştir.
 Unutma Müslüman!!! Arakan' da Burmada, Müslümanları yaktılar.
Banguide ki Müslümanların günahı nedir? Doğu Türkistan'da kadın, çoluk çocuk demeden öldürülen 1,5 milyon Müslüman kardeşlerimizin günahı nedir? Suriye'de açlık ve sefalete terk edilenlerin günahı nedir?
 Aziz Müslümanlar! Bugün 529 kardeşimiz için dualarla onları yerin ve göğün bildiğimiz ve bilmediğimizin Rabbi Allah'ın adaletine havale ediyorum! Şüphesiz mazlumların sahibi ve koruyanı odur.
            Batıdaki Sivil toplum örgütleri, İnsan Hakları, Liberal düşünce ve Demokrasiden söz eden örgütler, sendikaların ne kadar bağımsız… Hepsi iktidarların ağzına bakıyor... Gezidekilerin hiç biri Mısır'da yoklar... Onlar da deşifre oldular... Türkiye’den yükselen sesin kısılmasına gelince, seçim tartışmaları ile, yakın plandaki kriz dikkatlerin içe dönmesine neden oldu. Ama artık BÜYÜK ERZİNCAN PİLATFORMU OLARAK Mısır'da yaşananlara karşı ERZİNCAN’DAN yükselen sesin her gün biraz daha yükseleceğini söyleyebiliriz. İlk Rabia platformu olarak bu yönde, çağrımızı sürdüreceğiz... 
Fikrini yücelt imanını tazele firar et bugün şeytandan,  ölüp ölüp diril bugün. Suçlusu olma akan kandan!
Aziz Müslümanlar! Bizler BÜYÜK ERZİNCAN PLATFORMU olarak ilk günden itibaren bu zulme ve Mısır'da ki bu zulüm rejimine karşı haklı tepkimizi seslendirdik ve seslendirmeye devam ediyoruz. Çünkü biz haksızlığa ve zulme başkaldırmış bir Peygamberin ümmeti ve onun izinden giden Fatih'in torunlarıyız. Yüce ALLAH (c.c) bizim ve Tüm Dünya Müslüman halklarının yardımcısı olsun! Selamların en güzeli olan Allah'ın selamıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.  
Editör: Doğu Gazetesi