Erzincan Müftülüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğunda, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” (Müslim, Birr)

İç savaştan önce de Arap dünyasının en yoksul ülkesi olan ve ülkenin her yerinde dilenen ve çöplerde yemek arayan insanlar görebileceğiniz Yemen’de bugün her 10 dakikada bir çocuk önlenebilir nedenlerden dolayı ölüyor. Ülke ekonomisinin son derece kötü bir halde olması sebebiyle temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayan Yemenliler, kötü ve yetersiz beslenme sonucu ortaya çıkan hastalıklarla da mücadele edemiyor.

Felaket boyutuna ulaşan açlığın yanı sıra temiz su ve sağlık bakımından yoksun olmanın sıkıntısı yüzünden giderek artan artan ölümler Yemen’e acil destek ihtiyacını elzem kılmıştır.

İstatistiklere göre 24 milyon nüfusa sahip Yemen’de;

  • 12,9 milyon kişi temel gıdalara erişemiyor,
  • 15 milyon kişi güvenli içme suyuna ulaşamıyor,
  • 15,2 milyon kişi yeterli sağlık bakımından yoksun,
  • Yaklaşık 3.3 milyon çocuk, gebe veya emziren kadın şiddetli beslenme yetersizliğine sahip ve bunların arasında ciddi hastalıklarla mücadele eden 500.000’e yakın çocuk bulunmaktadır.

Dünyanın en büyük açlık krizinin yanı sıra temiz su ve sağlık bakımından yoksun olmanın sıkıntısı yüzünden giderek artan ölümler Yemen’e uzanan yardım elimizi güçlendirmek gerektiğini ortaya koyuyor.

Daha büyük insanî felaketlerin ortaya çıkmaması için acilen harekete geçilmesi, önlemler alınması ve gerekli yardımların bölgeye ulaştırılması için Yemen’in çığlığını duymaya tüm dünyayı davet ediyoruz” denildi.  Bağışlar https://bagis.tdv.org adresinden yapılabiliyor.

Editör: Doğu Gazetesi