MÜSİAD Erzincan Şubesi açılış galasına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Ak Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy, MÜSİAD Erzincan Şubesi Başkanı Murat Yurt, Erzincanlı işadamları, sanayicileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Erzincan Şubesi Başkanı Murat Yurt: “Bu coğrafya, kadim medeniyet değerlerinden kaynağını alan, hakkın ve hukukun, adalet ve eşitliğin, refahın ve mutluluğun sağlandığı, tarihe ve topluma mal olmuş, yerli ve evrensel değerlerin korunup gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, dünyada saygın bir Türkiye için yola çıkan hassasiyet sahibi işadamlarımızın, 5 Mayıs 1990 da kurdukları bu güzide derneğin Türkiye genelindeki 71. noktası olarak Erzincan şubemizin açılışını bugün teşriflerinizle yapmış bulunmaktayız.
MÜSİAD’da yönetici olmanın kolay bir görev olmadığını pek çok fedakârlığı gerektirdiğini biliyoruz. Yönetimdeki arkadaşlarımla MÜSİAD’ın değerleri, tüzüğü ve belirlediği amaçlar-ilkeler doğrultusunda görev yapmaya çalışacağız. Başarılı olabilmemiz bizim gayretimiz kadar; sizlerin de desteğiyle olacaktır.Bu gayreti bizden esirgemeyeceğinizi ümit ediyorum.
Biz inanıyoruz ki insanların hayırlısı, ihtiyacı olanlara aş ve iş verendir. Bu inancı geliştirecek ve bu manevi iklimde yarınları oluşturacak insana yatırım yapmayı günümüzün en önemli görevi sayacak Erzincan MÜSİAD üyelerini şimdiden saygıyla selamlıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının ne kadar önemli olduğunu, toplum nezdinde demokrasimizin gelişmesi ve insanımızın muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkması için ne kadar gerekli ve etkin olduğunu özellikle son 6 aydır yaşadığımız olaylar bir kez daha bize hatırlatmış ve MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının önemi daha da artmıştır.
Türkiye sıradan bir ülke değildir bölgesinde etkin, dünyadaki saygın konumunu hem hukuksal açıdan, hem de demokrasinin gelişmesi için insanlığın örnek alacağı ülke olma yolunda adımlarını daha hızlı atmak zorundadır.
Bugün bu salonu dolduran değerli MÜSİAD üyeleri de girişimci ruhlarını ortaya koyup birleştirecek, geleceğin Erzincan’ını ve ülkemiz için hatırı sayılır potansiyellerini oluşturacaklardır” diye konuştu.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise "Kazanımlarımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmamız kabul edilemez. Elbette varsa bir yolsuzluk üzerine gidilmesi ortak arzumuzdur." ifadelerini kullandı.
Olpak konuşmasında: “Ülkedeki güncel tartışmaların içerisinde, bazen resmin tamamını göremediklerini anlatan Olpak; "Japonya, Singapur, Malezya gezilerimiz, hem de son Brüksel temasların da bir kez daha gördüm ki, dünyanın gözü ülkemizin üzerinde. Uzun uğraşlarla inşa ettiğimiz, huzur, güven ve istikrar ortamının önemini, en son Brüksel’den çok daha net şekilde gördük. Bu doğrultuda, bugüne değin edindiğimiz kazanımlarımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmamızı, kabul edilemez. Elbette varsa bir yolsuzluk üzerine gidilmesi hepimizin ortak arzusudur. Ancak; yolsuzluk soruşturması kapsamında başlatılan ve birbiri ardına farklı alanlarda devam ettirilen sürecin, yıpratıcı sarmalından ülkemizi bir an önce çıkarmak zorundayız. Yine hepimizin mutabık olduğu gibi, yargımızın bağımsızlığı en önemli değerlerimizin başında gelmektedir. Ancak 'bağımsızlığın' yanında 'tarafsızlık' kavramının da önemine işaret etmek isterim. Çünkü ancak 'bağımsız ve tarafsız' bir yargı mekanizması ile hedeflediğimiz gelişmişlik düzeyine ulaşabiliriz. Siyaset alanının içerisinde olması gereken konuların, mecrasının dışına çıkarılmasının ve farklı zeminlerde tartışılmasının doğru olmadığını da vurgulamak istiyorum. Demokratik sistemlerde siyaset, bir uzlaşı mekanizması olarak, tarafların birbirini ikna etme imkan ve ihtimali üzerinde çalışır. Ancak, siyasetin konusu olması gereken meselelerin, farklı mecralara taşınması, bu temel mekanizmanın çalışmasına engel olacaktır." diye konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir; “Ülkemizin önemli sanayici ve işadamları kuruluşu olan MÜSİAD’ın, tecrübelerini, birikimlerini Erzincan’a aktarmak, değerlerini paylaşmak ve iş dünyasında yeni bir heyecan ve hareketlilik başlatmak için önemli bir gelişmeye imza attığını belirterek; “Erzincan, son yıllarda her sektörde gösterdiği büyük atılımlarla, doğunun parlayan yıldızıdır. Son yıllarda tüm sektörlerde önemli gelişmeler sağlanmış, kamu alt yapı yatırımları tamamlanmıştır. Modern havalimanı, standartları yüksek bölünmüş yolları, hızlı gelişen üniversitesi ve organize sanayi bölgesiyle ilimiz bölgede yeni bir cazibe merkezi olma yönünde hızla ilerlemektedir. Gerek, Organize Sanayi Bölgesinde ve gerek şehir merkezinde açılan yeni istihdam alanları sayesinde göç engellenmiş, ilimiz dışarıdan göç almaya başlamıştır.” Şeklinde konuştu.
Konuşmasının devamında, en çok ihtiyaç duyulan hususun Erzincan’ın gelişmekte olan sanayisine ve işadamlarına güven verecek, moral-motivasyonlarını artıracak MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşları olduğunu dile getiren Vali Akdemir; “Bizim gibi henüz gelişmekte olan illerde esnafımız, sanayicimiz istiyor ki kendisine bir yol gösteren, destek veren olsun. Bu bakımdan, MÜSİAD ilimizde önemli bir açığı kapatacak, güç birliği oluşturacak ve iş dünyasına sinerji katacaktır. Açılan bu şube sayesinde, yeni projeler ve düşünceler ortaya çıkacak, ilimizin ekonomik sorunlarının tartışıldığı ve çözüm yollarının arandığı bir platform olacaktır. Üreten, istihdam sağlayan, hizmet eden ve ülkemize-bölgemize ve ilimize katkı sağlayan iş adamlarımızı, sanayicimizi ve esnafımızı kutluyorum. Sözlerime burada son verirken, Erzincan’a her zaman sahip çıkan, bugünde bizi teşrifleriyle onurlandıran Milli Savunma Bakanımıza, bu şubenin ilimizde açılmasında büyük emek ve gayretleri olan MÜSİAD Genel Başkanına, MÜSİAD Erzincan Şubesi Başkanı ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Abdurrahman Akdemir’in ardından bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz; “Son 10 yıla göre Erzincan’ın gelişmesinin diğer illere oranla daha fazla olduğunu dile getirerek; “2002 yılı Erzincan ve çevresinin değerleri ile 2013 yılı Erzincan ve çevre illerinin değerleri arasında ölçüm yapıldığında Erzincan’ın çevredeki illerden kat kat daha iyi geliştiğini görebiliriz. MÜSİAD’ın Erzincan’da şube açması ile birlikte Erzincan’ın bugünü dünden daha güzel, yarını da bugünden daha güzel olacaktır.” Şeklinde konuştu.
Konuşmasının devamında hızlı ve istikrarlı bir gelişme için birlik ve beraberliğin sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MÜSİAD Genel Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 
Editör: Doğu Gazetesi