Ahmet Kaya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “AKP hükümetince hazırlanan ve birkaç gün önce Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı “2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları” genelgesinde öncelikli olmayan projelere yer verilmeyeceği vurgulanmaktadır.

Faturayı zaten zorluklar içinde yaşayan halka yükleyen, ancak kendileri zevk sefa içinde yaşayan bu yönetim, şimdi de uzun sürecek bir tasarruf dönemi ile öncelikle yapılması gereken hizmetleri belirsiz bir tarihe ertelemektedir.

Sayın Erdoğan bir süre önce Trabzon’da Endüstri Bölgesi Yatırım Adası, Şehir Hastanesi, İkinci Üniversite Hastanesi, Havalimanının Genişletilmesi, Millet Bahçesi., Pazarkapı Külliyesi, Trabzon-Erzincan Demiryolu başta olmak üzere Trabzon'umuza pek çok yatırım sözü vermiştir.

Ben bu sözlerin ve yatırımların bir genelgeyle yok sayılmasını kabullenemiyorum.

Bu yatırımlardan her biri şehrimiz için elbette önemlidir, yapılmalıdır ancak "Demiryolu" konusu çok daha önemlidir, önceliklidir ve Trabzon'umuz için vazgeçilmezdir!

Bölgemize değer katacak, halkımızın yaşam kalitesini arttıracak, yeni imkanlar sunacak, şehrimizi cazibe merkezi yapacak projeleri mutlaka gerçekleştirmeliyiz.

Elbette memleketin önemli sorunları var. Ancak başta Erzincan-Trabzon Demiryolu olmak üzere bazı yatırımlar hepimiz için çok önemlidir.

Bir keyfiyet değil zorunluluktur.

Kaçmadan, bahanelere sığınmadan gelin, Trabzon için örnek bir çalışmayı hep birlikte ortaya koyalım ve bu dönem el birliğiyle, güç birliğiyle demiryolunu şehrimize getirelim.”

Editör: Doğu Gazetesi