Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında onaylanan ve Erzincan İl Özel İdaresi ile Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği Başkanlığı tarafından yürütülecek turizme yönelik projenin destek sözleşmesi imzalandı.

Erzincan Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; Erzincan Valisi Mehmet Makas, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu katıldı.

Erzincan İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek olan “Beytahtında Macera Başlıyor” adlı projede turizm sektörünün ulusal ve uluslararası alanlarda rekabet gücünün artırılması ve bölgenin turizm potansiyelinin kullanılarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda özellikle turizm çeşitlerinin geliştirilmesi, konaklama süresinin uzatılması, konaklama dışı harcama alanlarının oluşturulması yoluyla bölgenin rekabet gücünün artması ve turizm potansiyelinin etkili kullanımının sağlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında yapılması planlanan mimari yapılar,hem mesire alanının bakım ve koruma açısından sürdürülebilirliğini sağlarken hem de konukların ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olacaktır. Tesis 3.750m yürüyüş yolu, 2.250m bisiklet yolu, 1.200m akülü araç yolu, 98 adet piknik ünitesi, 4.700m macera parkuru içerecek şekilde hazırlandı.

Erzincan İl Özel İdaresi tarafından tasarlanan projenin toplam bütçesi 4 milyon TL olup 1 milyon 500 bin TL’lik kısmı KUDAKA tarafından finanse edilecektir. Proje süresi olarak 24 aylık dönem öngörüldü.

Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği Başkanlığı’nca yürütülecek olan “Beysu Konakları” isimli projede ulusal ve bölgesel kalkınma planlarında belirtilen tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması, mekân ve yaşam kalitesinin artırılması, etkin tanıtım politikalarıyla bölgenin markalaştırılması prensiplerine dayanılarak projeyle bölgede öne çıkan turizm sektörünün rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Proje tamamlandığında Erzincan-Kemah karayolunun 6’ncı kilometresinde Karasu Nehri kenarında bulunan alanda turizm amaçlı 28 bungalov ev, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, eğlence ve spor parkurundan oluşan bir tesisin kurulması planlanıyor.

İl Özel İdaresi, Erzincan Belediyesi, Kemah Belediyesi, Tercan Belediyesi ve Çağlayan Belediyesi üyeliklerinden oluşan Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği Başkanlığı tarafından hazırlanan ve toplam bütçesi yaklaşık 3 milyon 110 bin TL olanprojenin 1 milyon 500 bin TL’lik kısmı KUDAKA tarafından karşılanacaktır.  Proje uygulama süresi 24 ay olarak belirlendi.

Editör: Doğu Gazetesi