Erzincan Öğretmen Evi toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri, Okul İdarecileri, Beden Eğitimi öğretmenleri, antrenörler ve Federasyon İl Temsilcisi katıldı.

Düzenlenen toplantıya Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Farklı iki kurum, aynı amaç, aynı gaye, aynı hedef uğrunda güzel çalışmalara vesile olduğunuz için sizlere ve Gençlik ve Spor İl Müdürü arkadaşımızın şahsında bütün oradaki çalışan arkadaşlarımıza ve teknik komite de ki görev alan arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okul sporları başarısında yüzde 85'i yakaladınız bundan sonra ne yapacaksınız bilmiyorum ama, ben şuna inanıyorum 2014 yılında 8 bin öğrenciyi 2015 yılında 15 bin öğrenciyi bir sonraki 2017'de 21 bin öğrenci ve 2018 yılında geçen yıl arkadaşlar 30 bin öğrenciyi okul sporları ve geleneksel çocuk oyunları ile buluşturduğunuz, neticesinde bizi her konuşmamızda şunu söylüyorduk 3 yıldır Türkiye'de katılımda Türkiye ikincisi olan şunu söylüyor 1.lig kaçınılmazdır mutlaka Biz bunu alacağız Emin sağlam adımlarla gidiyoruz neticesini alacağız Ama mutlaka neticesinde ve bu yıl bu güzelliği de bize yaşattınız katlım oranı %85 yani 30 bin öğrenci okul sporları ve geleneksel çocuk oyunlarına katıldı.

Gün, yeni dönemde yeni başarılara imza atacaklarını belirterek şöyle konuştu:"Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Öğrencilerimizin ve siz değerli Öğretmenlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim. 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılında yaptığınız Okul Sporları faaliyetlerinde gösterdiğiniz çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ederim. 2018- 2019 eğitim ve öğretim yılında yapılacak Okul Sporları faaliyetlerinin başarılı geçmesini temenni ediyor, Okul Sporları organizasyonunda emeği geçen başta Gençlik ve spor İl Müdürlüğüne ve siz değerli Öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 14,16 Ekim 2018 tarihleri arasında Afyon’da düzenlenen 2017, 2018 sezonu Okul Sporları Teknik Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısında Erzincan’ın istatistiklerde tüm illeri geride bırakarak, genel değerlendirme tablosunda Türkiye 1'ncisi olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Müdürü Mumcu, 3 yıldır 4 yıldır devam eden okul sporları ve geleneksel çocuk oyunları bakanlığımızın bünyesinde olduğu günden itibaren göstermiş olduğunuz gayretli çalışmadan dolayı ve 3 sene üst üste 2. Olduk, bu senede katılım olarak, Türkiye Şampiyonu olduk, hepinize teşekkür ediyorum bu eser sizin, ilimizdeki çocuklara vermiş olduğunuz önemin, bir göstergesi olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanımız ve Gençlik Spor Bakanımız bununla ilgili çok ciddi bir çalışma başlattı, Biz Erzincan il olarak katıldığım da bu toplantıya bana çizelgeyi gösteriyorlardı diyorlardı ki Erzincan bu başarıyı nasıl elde ediyor, her sene ikinci olduğumuzda bu sorunun muhatabı oluyorduk. Biz de şunu söylüyorum Her zaman orada da söylediğim gibi Erzincan da çok güzel bir ekip var, ekip ruhu var, çok iyi birbiriyle iletişim kuran Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü var ve çok çalışkan beden eğitimi öğretmenleri var diyordum. Ben başta beden eğitimi öğretmeni meslektaşlarım olmak üzere Milli Eğitim camiasında bu taş üzerine taş koyan tüm müdürlerimizin müdür özellikle teşekkür ediyorum İnşallah bu 2019 yılında da bu birincilik devam eder diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından, Okul Sporları Şube Müdürü Atilla Uğurlu, Okul Sporları İl Temsilcisi Alican Ölmeztürk ve Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemi Sorumlusu Yavuz Tekcan, katılımcılara 2107 2018 eğitim öğretim yılının değerlendirmesi ve 2018 2019 yılının planlaması ile koordinasyonu hakkında bilgiler verdi.

Editör: Doğu Gazetesi