Erzincan Üniversitesi Eski Meslek Yüksek Okulu yerleşkesine inşa edilen 3 katlı, 9200 metrekare kapalı alana sahip, yeni Diş Hastanesinde incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan ve yetkililerden bilgi aldı.

130 diş ünitliğine sahip olacak yeni Diş Hastanesi ile Erzincan halkı ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde daha kaliteli hizmet alarak, çevre illere bağımlı olmaktan kurtulup, yılda ise 150 bin hastaya rahatlıkla hizmet verebilecek kapasiteye ulaşması öngörülüyor.
Türkiye’de Diş Hekimliğinde ilk defa yapılan ve henüz iki ilde imzalanan birlikte kullanım protokollerinin biri de Erzincan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Erzincan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi birleşimi ile Erzincan Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Erzincan da inşa edilmeye başlandı.
Vali Arslantaş yapmış olduğu incelemelerde, hayırsever iş adamı Hacı Ali Akın tarafından yaptırılan yeni hizmet binasının, uzman hekim ve yeni tıbbi donanımları ile hizmet ağını ve kalitesini artırarak, Erzincan halkını daha rahat ve ferah bir Diş Hastanesine kavuşacağını belirterek, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Editör: Doğu Gazetesi