Erzincan 112 Acil Servis Hizmetleri binası bahçesinde düzenlenen törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Ak Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy, Sağlık İl Müdürü Mesut Turan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Oğuz Çetin ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.
İlçelere dağılımı yapılan ambulansların anahtarları sağlık ekiplerine protokol üyeleri tarafından teslim edildi.
Düzenlenen törende Erzincan Sağlık İl Müdürü Mesut Turan 112 Acil Servis hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Turan açıklamasında; “ Bildiğiniz gibi son yıllarda sağlık hizmetlerinde baş döndürücü gelişmeler yaşanmakta bunlardan en önemlisi acil sağlık hizmetleri acil sağlık hizmetleri, gerek ülkemizde gerek ilimizde vermiş olduğu olağan üstü hizmet ve sonuçlardan gayet iyi olması dolayısıyla bizleri oldukça sevindirmektedir. Bildiğiniz gibi ilimizde son 5 ambulans ile beraber ambulans filomuzu daha da güçlendirmiş ulunuyoruz. Toplam 42 ambulans 155 sağlık personeli ile bu hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda bunları 12 istasyonla beraber yürütüyoruz. Her geçen gün ve her geçen yıl vaka sayımız artıyor. Sadece kara ambulansımız ile değil paletli ambulanslarımız ve hava ambulanslarımızla bu hizmeti halkımıza sunmuş bulunuyoruz.
Daha sonra bir açıklama yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise konuşmasında: “ Türkiye’de son 10 yılda yaşanan hemen her alanda yaşanan büyük değişim, dönüşümü ve özellikle sağlıkta yaşananları anlatmaya gerek yok Türkiye’nin en ücra köşelerinden, en merkezi yerlere kadar bütün vatandaşlarımız sağlık hizmetinde son dönemde yaşanan bu kaliteyi bizzat günlük yaşamında görüyor. Gerçekten 10 yıl önce hayal edemediğimiz ama bugün gerçekleştirdiğimiz ve 7’den 77’e herkesin faydalandığı bir hizmet alanından bahsediyoruz. Ben öncelikle sağlık alanında bu değişim, dönüşümü yaşayan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere hükümetimize, sağlık bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Tabi Erzincan sağlıkta yaşanan büyük değişim ve dönüşümden de en çok nasibini alan illerden bir tanesi son 10 yıl hatta 1 yılın kıyaslamasını yaptığınız zaman Erzincan yaşanan bu gerçek ortada mesela 2012 yılında biz Erzincan olarak dışarıya gönderdiğimiz hasta sevk sayısı 8 bin 9 bin iken bugün 2013 yılında sevk aldığımız hasta sayısı 3 bin civarında nerdeyse üçte, iki oranında bu sayıyı azaltmışız. Bu şu demek Erzincan’ın her köşesinde ve civar il ve ilçelerden gelen hastaları dışarıya göndermede, en gelişmiş ameliyatlarda dahil olmak üzere de burada yapıyor ve yerinde hizmet veriyoruz. İnşallah bu hizmetin kalitesi daha da çok artacak bunda en büyük pay hiç şüphesiz sağlık çalışanlarının çünkü onlar mesai merhumu dinlemeden gece gündüz demeden, mazeret ileri sürmeden bu hizmeti vermek noktasında büyük gayret sarf ediyorlar ben hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve protokol üyeleri 112 Acil Servis binasını gezdiler.  
Editör: Doğu Gazetesi