Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayram alışverişi yapmak için çarşıya çıkan vatandaş, esnafın güzünü güldürdü. Esnaf, Ramazan Ayı süresince satışlarda durgunluk yaşadı ancak bayram alışverişi durgun geçen günlerin ardından esnafın yüzünü güldürdü.

Fevzipaşa, Gemi-iş ve Ordu Caddesi gibi yerlerde hareketliliğin oldukça fazla olduğu görüldü. Esnaf, özellikle giyim sektöründeki durgunluğun önümüzdeki günlerde yerini hareketli günlere bırakacağını ifade etti. Uzun süreli bir durgunluk dönemi geçirdiğini dile getiren esnaf, hem bayram alışverişi hem de sonrasında başlayacak düğün alışverişlerinin kendileri için faydalı olacağını aktardı. Bayram hazırlığının başlamasıyla beraber esnaf da vatandaşın yüzünü güldürecek. Bayram dolayısıyla indirimlere gidileceğini belirten esnaf vatandaşın da zor durumda kalmayacağını gönüllerince alışverişlerini yapacaklarını söylediler. 
Giyim malzemelerinin yanı sıra şeker, çikolata, lokum, kahve ve kolonya tezgâhtaki yerini aldı. Ancak aşırı sıcak havalar nedeniyle alışverişler genellikle akşamüstü serinliğinde yapılıyor. Çarşı da bu yüzden akşam saatlerinde daha kalabalık oluyor. Esnaf, bayrama 3 gün kala yoğunluğun had safhaya ulaşacağına etti ve vatandaşı alışverişlerini son günlere bırakmamaları konusunda uyardı. 
Editör: Doğu Gazetesi