Erzincan’da Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından sürücülerin ve vatandaşların can ve mal kayıplarının en aza indirmek amacıyla trafik kurallarına uymaları hususunda uyarılarını sürdürüyor. Son zamanlarda ülke genelinde özellikle emniyet kemeri takma ve direksiyon başında ikan cep telefonu ile konuşma ile doğacak trafik kazalarını en aza indirmek amacı ile İçişleri Bakanlığı’nın 100 günlük eylem planı kapsamında Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kontrollerine ağırlık verdi.

Ekipler geçtiğimiz günlerde Erzincan’da kıraathaneler ve çay ocaklarını gezerek vatandaşların trafikte can ve mal güvenliği için trafik kurallarına uymaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda uyarmıştı. Yapılan tüm çalışmalar ile birlikte Erzincan Dörtyol mevkiinde sürekli olarak duran trafik ekipleri, sürücülerin emniyet kemerleri ve cep telefonları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yapılan uygulamalar neticesinde sürücülerde ve vatandaşlarda gözle görülür bir artışla emniyet kemeri ve cep telefonu kurullarına uyma oranı arttı. Dörtyol civarında trafik ekipleri araçları tek tek kontrol ederek emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşın zarar görmemesi için samimi olarak sürücüler ve seyahat eden vatandaşlar uyarıldı.

’İçişleri Bakanlığı ülke genelinde öncelikli olarak kazaları önleme yönünde tedbirler alınması yönünde illere talimatlar gönderdi. Bütün çalışmalara rağmen hız, emniyet kemeri, cep telefonu, kavşaklarda geçiş önceliği, hatalı sollama yapılmaması gibi kazaları önleyici tedbirlere ek olarak meydana gelen kazalar sonucunda bedensel zararları, ölüm ve yaralanmaları en aza indirebilmek amacıyla da emniyet kemeri denetimlerini Türkiye genelinde ağırlık verilmesi yoğunlaştırılmış denetimlerin yapılması istendi.

Editör: Doğu Gazetesi