CHP İl Başkanlığı sosyal medya hesabında yer alan habere göre, soru önergesine Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun sözlü olarak cevap verdi.

Aksun soru önergelerini şu şekilde cevapladı; “

1. Kapalı Pazar yerimizin inşaatı devam etmektedir İller bankasından alınan kredi ile yapılan Pazar yerimiz devam etmekte olup bitirilerek hizmete açılacaktır.

2.Esentepe sosyal tesisleri İller Bankası kredisi ile yapılmakta ilken müteahhit firmanın kendi tasarrufu ile durdurulmuş olup müteahhit firmanın vazgeçmesinden dolayı karşılıklı olarak fesih edilmiştir. %45 tamamlanmış olan tesisin Gerekli yazışmaları yakın zamanda tamamlanarak işin fesihi yapılacaktır. Daha sonra Belediyemiz tarafından yap işlet devret modeli ile ihale edilip halkımızın hizmetine sunulacaktır.

3. Yeni yapılan mezbaha nede yap işlet devret modeli ile yapımına devam etmekte olup yüklenici firma tarafından projenin aslına uygun ve eksiksiz olarak tamamlanması için gerekli denetimler yapılmaktır en kıssa sürede tamamlanıp hizmete açılacaktır...

4. Terzibaba mezarlığı karşında inşaatına başlanan külliye ise müteahhit firma tarafından vazgeçilmiştir ve yine belediyemiz ile karşılıklı olarak fesih edilmiştir. Müteahhit firmaya yaklaşık 10.000.000 ₺ bedelle pazarlık usulü verilen yerin %15 tamamlanmış geri kalan inşaat Belediyemizin kontrolünde Terzibaba Derneği ve bağışçılar tarafından yapımına devam edilerek hizmete açılacaktır.

Editör: Doğu Gazetesi