Erzincan’da bu yıl ilki düzenlenen “Erzincan’da Kış Fotoğraf Maratonu”  başladı.

Erzincan'ın tanıtımı açısından önemli bir etkinlik olan ve 26 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında devam edecek  “Erzincan’da Kış Fotoğraf Maratonu” Terzibaba Türbesi'nde dün sabah saatlerinde Erzincan Valisi Mehmet Makas'ın deklanşöre basması ile start aldı.

Erzincan’ın tanıtımı için ulusal ve uluslararası platformda “Erzincan’da Kış Fotoğraf Maratonu” fotoğraf yarışmasının düzenlendiğini kaydeden Vali Makas, Terzibaba Türbesinde ilk fotoğrafı kendisi çekerek komite başkanı olarak yarışmanın startını verdi.

Vali Makas, Erzincan’ın tarihi, kültürü ve doğal zenginlikleri ile turistik yönlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, insanların fotoğraf sanatına ilgi duymasının amaçlandığı sanatsal etkinlik kapsamında fotoğraf severlerin buluştuğunu belirterek, fotoğraf tutkunlarına başarılar diledi.

Yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 500 yarışmacının beklendiği fotoğraf yarışmasına  şu ana kadar 133 fotoğrafçı başvuru yaptı.

 Erzincan'a gelen fotoğraf severlerin 4 gün boyunca çektikleri fotoğraflar jüri tarafından değerlendirilerek 13 Şubat Erzincan'ın kurtuluş gününde sonuçlanacak ve dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

Düzenlenen açılış törenine Erzincan Valisi Mehmet Makas, Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak ve fotoğrafçılar katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi