Kaynak Kültür Yayın Grubu öncülüğünde Anadolu’nun dört bir yanında gerçekleştirilen Kültür Günlerinin yeni sezondaki ikinci durağı Erzincan oldu. 23-24 Kasım tarihlerinde yapılan etkinliklerde yazarlar okurları ile buluşurken, konularında uzmanlarda Erzincanlılara belirledikleri konularda konferans ve seminerler verdi. Kültür Günleri programında ayrıca, Ressam Yazdani, eski Mekke-Medine fotoğrafları, Kur’an-ı Kerim, Gençliğe Kurulan Tuzaklar, Gönülden Yansımalar ve Kutsal Emanetler sergileri de yer alıyor. İki gün boyunca kültür ve sanata doyacak olan Erzincanlılar, imza köşesinde sevdikleri yazarlara kitaplarını da imzalatıyor.
            Müftülük Konferans Salonunda Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Erzincan Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Erzincan Kültür Günlerinin açılış kurdelesini Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kaynak Kültür Yayın Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, Kaynak Kültür Yayın Gurubu Genel Müdürü Özden Demir, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy birlikte kesti.
 
 
            Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan programda konuşan Kaynak Kültür Yayın Gurubu Genel Müdürü Özden Demir; “Zamanın ve teknolojik gelişmelerin insanların birbirleriyle buluşma, görüşme, tanışma, bir araya gelme ihtimal ve zeminini sana ortamlara taşıdığı gönümüzde, özünde bilgi olan, özünde kültür olan, özünde sanat olan, özünde kitap olan böylesine nitelikli ve kaliteli bir araya gelmeleri vesile etmek için düzenlemiş olduğumuz bu programların şimdide Erzincan ayağındayız.” dedi.    
 
 
            Programda konuşan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Kültür Günleri adı altında tertiplenen ve bugün Erzincan’da gerçekleştirilecek bu program öyle görülüyor ki, ülkemizin birçok noktasında bir zincir programı şeklinde devam ediyor. Diliyorum ki dalga dala yayılacak ve yapılacak bu programla birlikte sizlerle misafirlerimizi, yazarlarımızı, fikir adamlarımızı ve bizleri buluşturacak bu program; toplumda önce kulaklarda, sonra yüreklerde, zihinlerde yeni bir dalgalanmayla beraberinde bir sinerjiyi açığa çıkaracak. Bu bereketin içerisinde bulunduğumuz süreçte yokluk imtihanını, beraberce aşarak geride bıraktıktan sonra varlık imtihanıyla karşı karşıya kaldığımız bu günlerde tüm zorlukları da beraberce aşmamıza büyük katkı sağlayacağına cani gönülden inanıyorum.” açıklamasında bulundu.
 Konferansında ‘Gönüllüler Hareketi’ konusuna değinen Kaynak Kültür Yayın Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, Erzincanlılar ile bir ara olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Naci Tosun konferansında yaptığı konuşmada şunlara değindi; “Belki bu millet bir gün 1950’li yıllarda acaba şu koskoca üniversitelerde inanmış iki tane insan var mı dediği, yutkunduğu, aradığı ve etrafını kolladığı devreler inşallah geride kalmıştır. Hakikaten yoktu. Allah’tan bunları istediğiniz Cenab-ı Hak başımızdan aşkın verdi. Bugün Türkiye’de zannediyorum 200’e yaklaşan devlet üniversitesi ve vakıf üniversiteleri var. Ve sayısız üniversite gençliği var. Sayısız bu ülkenin çocuklarına el uzatıyorsunuz ve himaye ediyorsunuz. Belki bir dönemde dediniz hiç olmazsa bir İmam Hatibimiz olsun, bir İlahiyatımız olsun dediniz. Zannediyorum İmam Hatiplerimizin sayısını bilmiyorum beklide 500’ü aşmıştır. İlahiyat sayısı 80’leri geçmiştir. Ne istemişsek Allah başımızdan aşkın vermiş. Evimizde okuyacağımız bir gazetemiz olsun istedik Allah sayısızca verdi. Televizyon kanalı istedik, Türkçe, kürkçe, İngilizce, Almanca yayın yapan televizyonlarımız oldu. Biz istedik Allah bunları başımızdan aşkın verdi.” dedi.
            Erzincan Kültür Günleri etkinliği hafta sonunda gün içerisinde yapılan çeşitli programlar ile sona erdi. 
Editör: Doğu Gazetesi