Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Garnizon Komutanı V. Mehmet Göktan, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, basın camiası ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Resepsiyon öncesinde, Osmanlı Arşivlerinde Belge ve “Fotoğraflarla Birinci Dünya Savaşında Erzincan” konulu serginin açılışı yapıldı. Sergi ziyareti akabinde, resepsiyona geçildi. Burada bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır “Erzincancımız tarih içerisinde yaşanan çok büyük acılar felaketler ve yokluluklarla birlikte geçtiğimiz yüzyılda yaşanan işgal ve muhacirlik günleri de ecdadımız için yokluk yoksulluk ve çile dolu yılları da beraberinde getirmiştir. Bölgedeki Ermeni çeteleri birlikte hareket ettikleri Rus kuvvetlerinin Bolşevik İhtilali sonrası bölgeden çekilmesi ile birlikte kontrolü tamamen ele geçirerek Erzincan ve havalisinde yaptıkları zulüm ve katliamlarla zaten yokluk ve çaresizlik içerisindeki milletimizi neredeyse yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmışlardır. Bu zulüm ve katliamları bizler çok iyi biliyoruz ve bu programlar vesilesi ile yeni nesillere aktarıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız bu toprakların hangi şartlar altında vatan yapıldığını bilsinler öğrensinler. Bu vesile ile bu toprakları bize vatan yapan ecdadımıza Kurtuluş savaşında canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum ve kurtuluş gününüzü tebrik ediyorum” dedi.
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise konuşmasında Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın diyerek sözlerine şöyle devam etti “bu milletin selameti için canını hiç sakınmadan veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum ve tüm Erzincan halkının kurtuluş gününü kutluyorum dedi. Resepsiyon havai fişek gösterisi ile sona erdi.  
Editör: Doğu Gazetesi