Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesi amacıyla hayata geçen “Okullar Hayat Olsun” projesi Erzincan’da ki Okullar “Erzincanlıların Hayatı” oldu.
Proje ile ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen  “Milli Eğitim Bakanlığının okul binalarının kamu kaynaklarının, kamuya hizmet etmesini ve sürekli hizmetini gerçekleştirmek amacıyla ortaya koyduğu projelerin en önemlilerinden bir tanesi “Okullar Hayat Olsun” projesiydi. Bu proje ilimizde büyük bir başarı ile uygulanıyor ve uygulanmaya devam ediyor. Bu amaçla Belediyeler, Orman İşletme Müdürlükleri ve Sağlık Müdürlükleri ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalarda okul binaları ve bahçeleri halkın sürekli kullanabileceği alanlar haline getirilerek, bir anlamda bu yatırımların, sürekli vatandaşa hizmet etmesi sağlanmaya çalışılıyor. İlimizde merkez ve ilçelerde belediyemizin destek ve katkısıyla ilkokul ve ortaokullarımızın tümüne bir oyun alanları kazandırıldı. Birçok okulumuza koridor kitaplık adıyla, kütüphaneler kazandırıldı. Orman İşletme Müdürlüğümüzün sağladığı fidanlarla okul bahçelerimiz ağaçlandırıldı. Okul idarelerinin çabalarıyla ve katkılarıyla okul bahçeleri çocukların oyun alanı olarak kullanabileceği şekilde yeniden dizayn ediliyor.
Hızlı bir şekilde ve geleneksel oyunlarımızı çocuklarımızın rahatlıkla oynayabilecekleri alanlara dönüştürülüyor. Sadece okulların açık olduğu zamanlarda değil, okulların açık olmadığı zamanlarda da mahallelerde ki okullarımız, kurumlarımız, halk eğitim kursları, mahalle toplantıları gibi veya çeşitli amaçlarla da kullanılabiliyor. Burada ki temel amaç çok yüksek meblağlarla yapılan binaların sadece günde 6 saat kullanılması değil sürekli bu eğitim kurumlarının halkın eğitimlerine halkın kullanacağı alanlara hizmet etmesi sağlamak bu nedenle de “Okullar Hayat Olsun” projesine Milli Eğitim Bakanlığı çok büyük önem veriyor. Erzincan’da bu projenin başarı ile yürümesi için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bunun sonucu olarak ta “Erzincanlılar Hayat Oldu” diyebiliriz” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi