Işık açıklamasında; “Önce şunu belirteyim yıllarca Erzincan'da hekimlik yapan biri olarak sorunları hele Erzincan'daki sağlık sorunlarını çok iyi biliyorum. Ben bugün Erzincan'da sağlıkta yaşanan ve yaşanması durumunda hiçte hoş olmayacak başka bir sorunu kamuoyuna duyurmak için çalışacağım. Diyorum çünkü ne kadar olumsuz olsa da karşımızdaki arkadaşlar bu konularda çok acımasız davranıyorlar. Onlar için ne yazık ki iş yapmak değil, adamlarını bir yerlere getirmek önemli olduğu için gelecek tepkilere hiç bakmadan devam ediyorlar.  Şimdi Erzincan'da sağlıkta yeni bir yapılanma var. Ne kadar karşı olsam da kamu hastaneleri birlikleri kurulduktan sonra çeşitli değişiklikler yapılmaya devam ediliyor. Göreve atanan arkadaşlarımız başarılı olmak için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Hekim arkadaşlarımı korumaya çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın. Ama hekim arkadaşlarım ve birçok sağlık çalışanı arkadaşlarım Erzincan ve komşu ilçelerden gelen hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyorlar. Ama ne yazık ki bir sendika bu hizmetlerin en iyi şekilde verilmesini engellemek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Amaçları sağlık alanında başarılı olmak değil ve adamlarını ve üyelerini rahat yerlerde çalıştırmak. Sağlık çalışanlarının arasında ayrım yaparak moral ve motivasyonlarını bozuyorlar. Listeler hazırlanıyor ve siyasilerinin de onayı ile yürürlüğe koyuluyor. Çalışanların yerleri değiştiriliyor. 
Hekim arkadaşlarımın bu konuda direnmeye çalıştıklarını biliyorum. Ama ne yazık ki mahalle baskısı tüm hızıyla sürüyor. Sayın Valimizi bu konuda bilgilendirdim. Ben Sayın Valimizin bu duruma izin vermeyeceğine eminim. Ayrıca sayın rektörümüzün de bu konuda duyarlı olacağına ve Erzincan'da sağlıkta güzel şeylerin alması için caba göstereceğine inanıyorum. Sağlık çalışanlarına toplumda olan şiddet yetmiyormuş gibi birde kendi içimizde böyle psikolojik baskı görmeyi kabul edemeyiz. Bir sendika, sağlık çalışanları arasında böyle ayrım yapma ve psikolojik baskı yapma gücünü nereden alıyor. Tüm birimleri kapatın sendika ile birlikte parti olarak hastaneyi yönetin. Böyle devam ederse sağlık çalışanları arasında toplumsal barış bozulacaktır.
 
 Bu durum toplumun her kesimine yansıyacaktır. Son olarak hekim arkadaşlarımdan ve sağlık çalışanı tüm zorlukları yaşayan yardımcı sağlık çalışanı arkadaşlarımdan da bir isteğim var. Bu çarkı döndüren sizleriniz. Siz olmasanız kimse kalkıpta sizin bunca zorluğa rağmen yaptığınız işlerin başarılı taraflarının reklâmını yapamazlar.
 
 Özellikle yönetici arkadaşlarım bu konularda kim olursa olsun evet demeden önce iyi düşünmeliler. Belki görevden alınırsınız ama sağlık çalışanlarının da kahramanı olursunuz. İnsan sevgisi ile dolu olan, insanları sağlıklı ve mutlu etmek için çalışan özellikle hekimler ve diğer sağlık çalışanı arkadaşlarım hiçbir baskıya boyun eğmemelidir. Bir sendika Erzincan'ın sağlığına ve sağlık çalışanlarının durumuna ve kadrosuna yön verebiliyorsa ve siyasilerde buna çanak tutuyorsa vay halimize. Özellikle hekim arkadaşlarım bu durumu kabul etmeyeceklerdir ve etmemelidirler de. Haksızlıklara önce sizler hayır demelisiniz. Sağlığın lokomotifi sizlersiniz" dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi