Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne (KOM) bağlı ekipler, Erzincan ve Diyarbakır ilinde uyuşturucu tacirlerine yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Özel Harekat Polislerinin desteği ile ev ve iş yerlerine sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 3’ü Diyarbakır’da olmak üzere 13 kişi gözaltına alındı.

          Erzincan Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren çalışmaları sonucunda, Erzincan ve Diyarbakır ilinde uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
                  Aralarında Özel Harekat Timlerinin de bulunduğu 75 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, Erzincan’da 10, Diyarbakır’da ise 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 12 kilo 590 gram esrar, 84 uyuşturucu hap, 1 gram bonzai ve bir kurusıkı tabanca ele geçirildi. Operasyonlara ilişkin görüntüler, basın kuruluşlarına dağıtıldı. Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada: “İlimiz genelinde sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirdik. Bu, ilimizde uyuşturucu kullanan kişilerin alışkanlıklarını bertaraf etmelerine yönelik bir operasyondur” dedi. Elaman, bu yıl yaptıkları uyuşturucu operasyonları hakkında şu bilgileri verdi: “Mart ayında yaptığımız birinci operasyonumuzda 11 kişi yakalanmış, bunun 8’i tutuklanmıştır. İkinci operasyonda 12 şahıs yakalanmış, 7 tutuklama olmuştu. Bugün yaptığımız operasyonda 13 şahıs gözaltına alındı, sonuç mahkemenin takdirinde. Sokak satıcılarının halkımızı zehirlemesine izin vermeyeceğiz, bu konuda mücadelemiz devam edecek. İnşallah bundan sonra da bunlara göz açtırmadan mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi