Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri kan bağışı hakkında yaptıkları açıklamada: “Sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olarak kan bağışlayıp hayat kurtarmak adına herkes büyük bir duyarlılıkla kan vermeye gelmiştir.
Bu projemizin ikinci bölümü okullarda devam edecektir. Kan yapay olarak üretilemeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Ancak bugün tıbben ve hukuken farklı görevleri olan bir organ olarak kabul edilmektedir. 
Yeni doğan ve kanın değişmesi için kana ihtiyacı olan bebeklerin,  hayatları boyunca kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olan Hemofili ve Talasemi hastalarının,  açık kalp ameliyatı geçirecek insanların,  trafik kazalarında yaralanan vatandaşların,  sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak bizler hayat verebiliriz. Çünkü “KAN HAYATTIR”
Projenin amaçları hakkında bilgiler veren yetkililer: “Kan bağışçılarımız ve kan ihtiyacı olan kişiler arasında gönüllülük bağını kurmak. Bu projede bağışlanan bir ünite kanla üç kişinin hayatına katkı sağlamak. Projeden Beklenen Sonuçlar: Milli Eğitim camiasındaki kan verme oranı artması. Kan ihtiyacı konusunda bilinç düzeyi yükselmesi amaçlanmaktadır. 
Editör: Doğu Gazetesi