Dörtyol’da kurulan Gazze’ye Yardım Çadırı önünde Abdurrahman Akdemir ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Abdurrahman Akdemir, Gazze’de büyük bir zulüm ve insanlık dramı yaşandığını, israil devleti tarafından hasta, yaşlı, çocuk demeden Müslümanlara karşı bir soykırım yapıldığını belirterek İsrail’i lanetledi.
Açıklamasında Erzincan olarak daha önce sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek Suriyeliler için yardım toplandığını ifade eden Akdemir; “Ramazan ayındayız ve özellikle bu ayda Gazze’de ki kardeşlerimize karşı Erzincan olarak duyarsız kalmamız mümkün değil. Çünkü Erzincan her dönemde özellikle yardımseverliğiyle kendisini göstermiş bir ilimiz. Bugün ’de Filistin’deki kardeşlerimize yardım günü. Ben bütün sivil toplum örgütlerimizi, Erzincanlı iş adamlarımızı ve Erzincanlı hemşerilerimize Gazze’de yaşanan bu insanlık dramına kayıtsız kalmamaya davet ediyorum. Erzincan olarak üzerimize düşen görevi yapmak ve kardeşlerimizin bir nebzede olsa acısını dindirmek için böyle bir organizasyon yaptık. Yaklaşık bir hafta sürecek olan yardım kampanyamıza Erzincanlı tüm hemşerilerimizi davet ediyorum. Onlarında yardım kampanyası göstereceklerine yürekten inanıyorum. İnşaallah bir hafta sonra Erzincan’dan toplayacağımız bu yardımları yerine ulaştıracak ve oradaki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstereceğiz” dedi.
Daha sonra bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; “Biz millet olarak her zaman mazlumların yanın da olduk. Geçmişte dünyaya hüküm eden atalarımızın gösterdiği hoşgörüye rağmen, bugün gücü ele geçirenler tarafından İslam Dünyasına yapılan zulmü durdurmak, Gazze'li kardeşlerimizin bir nebze de olsa acılarını paylaşmak için maddi ve manevi desteklerimizi iletiyoruz. Dünyayı bu zulmü tepkisiz kalmamaya davet ediyorum" dedi.
Editör: Doğu Gazetesi