Açılış Programında  ilk olarak konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent “Erzincan’da ben doğduğum günden beri bu kadar festivallerin içine kark olmamıştı ilk önce 13 Şubat festivali 13 Şubat Kurtuluş şenlikleri sonra Üniversite bahar şenlikleri şimdi de en büyüğü bence bu büyük organizasyon. “ErzincCANFest” önce Şehrimize ve Ülkemize nefes verecek. Ben başta Sayın Valimiz olmak üzere düzenleme tertip komitesine teşekkür ediyorum diye konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise “Erzincan Sayın valimizin başkanlığında kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Geldiği günden beri Erzincan'da büyük hizmetleri oldu bu yıl da çeşitli etkinliklerle festivallerle değerler kattı.

Erzincan bu tür etkinliklerle pandemi sürecini yorgunluğunu üzerinden atmış olacak. İnşallah geleceğe daha dinamik kendisini hazırlamış olacak. bu minvalde yapılacak olan tüm etkinliklerimizi değerli Erzincanlı hemşerilerimin katılımını bekliyoruz diye konuştu.

Erzincan Valisi Mehmet Makas ise “Canfest 2022 inanıyorum ki ilkini imza atıyoruz. Bundan önce de sonra da daha güzelleri yapılmış olabilir ama büyüklük ve etkinlik çeşitliliği bağlamında bence ilki bunun kitap fuarı kısmını açmak aynı zamanda yine yerel esnafımızla hemhal olmak onlara destek vermek amacıyla 70 tane de esnaf standını açmak üzere bir aradayız.

Fuar sadece kitap fuarı ve yöresel esnafımızın tezgahı şeklinde değil yerel sanatçılarımızın yer alacağı bir sahnemiz var yine çocuklarımıza evlatlarımıza yönelik oyun parkurları var İnşallah bu lokasyonda müthiş bir hareketlilik bekliyoruz. Malumunuz asıl konserlerimiz Dörtyol'da olacak burası esnafımızı desteklemek hem de hareketli sürekli hale getirmek adına yapmış olduğumuz bir organizasyon.

Can Erzincan’ımıza katkı sağlayacağına inanıyorum. Belediye Başkanımıza Rektörümüze ve Milletvekillerimize özellikle teşekkür ediyorum. işin mutfağında bulunan başta vali yardımcın Remzi Konak kardeşim olmak üzere bütün Vali yardımcılarımızın desteği var esnaf odamız ticaret odamız hayır sever iş adamlarımızdan oluşan tüm üyelere şükranlarımız sunuyorum. Erzincanımıza hayırlı uğurlu olsun diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi