Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında düzenlenen toplantıda Erzincan’da devam eden yatırımlar, istihdam ve ilin ekonomik durumu ele alındı.

Toplantıda konuşan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet tanoğlu, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

TOPLU TAŞIMACILIK NİSAN AYINDA ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Gerçekleştirilen toplantıya yönelik değerlendirmede bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş konuşmasında, 20 Mart 2019 tarihinden itibaren 9 belde ve 3 köyün Erzincan'ın bir mahallesi olarak resmiyete bineceğini hatırlatarak, bu kapsamda beldelerde faaliyet gösteren toplu yolcu taşımacılığı sektöründe yaşanacak olan sorunu çözme adına 2 ay içerisinde ve Nisan ayı itibariyle de uygulamaya konulmaya hazır, Erzincan Valiliği'nin organizasyonuyla ilgili heyet ve kurular oluşturularak, bu konuya kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir çözüm getirileceğini bildirdi. Öngörülenler arasında tek kart uygulamasına geçilmesi ile her bir kooperatif hattının her bir taşıtına belli bir bedel biçilerek, tek kooperatif çatısı altında ve elde edilecek gelirinde tek havuzda toplanması amacıyla oluşacak yüzde ortaklıklar oranında pay alınmasının planlandığını açıkladı.

ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ BİRAN ÖNCE BULUŞMALI

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, konuşmasının devamında sanayicinin inovasyona muhtaç olduğu belirterek, bu kapsamda üniversite ile sanayinin biran önce buluşması gerektiğine dikkat çekti.

İNSAN KALİTESİNİN YÜKSELTİLECEĞİ İŞLERE ÖNEM VERİLMELİ

Organize Sanayi Bölgesinde 2 yıl önce bin kişi çalıştığını kaydeden Erzincan Valisi Ali Arslantaş, şuan ise bin 500 kişilik istihdamla yüzde 50 bir artış olduğunu dile getirdi. Daha fazla istihdam sağlayacak sektörlerin Organize Sanayi Bölgesinde yer almasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Organize Sanayi Bölgesi’nde 170 kişinin istihdam edildiği bir konfeksiyon fabrikasının olduğunu, 400 kişiyi istihdam etmek isteyen başka bir yatırımcının ise yer talebi olduğunu söyledi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş değerlendirmesinde, ekonomik endişe ile insanların memleketini terk etmesinin önüne geçilmesi gerektiğine değinerek, bu kapsamda insan kalitesinin yükseltileceği işlere ayrıca önem verilmesini önerdi.

Editör: Doğu Gazetesi